Username:
B
I
U
S
"
url
img
#
code
sup
sub
font
size
color
smiley
embarassed
thumbsup
happy
Huh?
Angry
Roll Eyes
Undecided
Lips Sealed
Kiss
Cry
Grin
Wink
Tongue
Shocked
Cheesy
Smiley
Sad
<- 123 ->
--
--
List results:
Search options:
Use \ before commas in usernames
Master-88
Juu kyllä pitäisi toivoa että on köykkänen tuomari linja, koska periaatteessa minun juoksu ei ole parempi kuin Jimin, mutta totta on myös se että Jimin juoksua ei voi konkreettisesti parantaa, koska se oli pirun hyvä. Omakin veto oli tosi hyvä, omassa katselmuksessa totesin että isoin virhe on 3-sekuntia ja pienemmät 0,2-0,5 sekuntia. Joita sitten oli aika lailla täälä.

Mutta juu toivon jos joku tuttu vaikka sinä 65 ilmottaudut tuohon, tuntuu että tiedät pelistä aikalailla, tai sitten vaan tunnut tietäväsi. En voi lahjoa oikein ketään tuohon edes tikkukaramellillä. Vaikka mieli tekisi. Mutta usein joku voi olla aika reilu tuomari. Itse varmaan olisin aika reilu ja en hirveä pilkunviilaja, jos pelaa hyvin niin se on siinä ja sallisin sen juoksun varmasti. Täälä SDA:ssa on kuitenkin joitain tyyppejä joilla on kaunaa mua kohtaan enkä sen takia halua saada hylättyä tästä.

Ja kyllä minun mielestä tuomarin täytyy tietää pelin speedrunaamisesta jotain, koska on helppo katsoa ruudusta mitä voi parantaa. Aikanaan ainakaan Frezyman tai Croc doc eivät olisi koskaan hylännyt Jimin 14.26:sen juoksua (ainakin sanoivat sen foorumilla) eli tuomarit ovat olleet henkilöitä jotka ei ole tietäneet pelin speedrunista mitään. 

Mutta niinkuin sanoin tässä ei auta kuin toivoa että tuomari linja on reilu, koska en missään kohdassa voi sanoa että oli parempi kuin Jim. Joitain kohtia oli jossa vältin virheet mitä Jim teki, mutta otin sen voitetun ajan takaisin kohdissa missä Jim ei tehnyt virheitä. Mä veikkaan vahvasti että mun laatu oli 5-10 sekuntia Jimin takana. Mutta pitää vain toivoa että tämä on silti sallittu juoksu.
Edit history:
MASTER-88: 2009-01-15 11:38:54 am
Master-88
Teinköhän mä tuon torrentin oikein? Lähetin Natelle emailina sen 16,5 kb:n tiedoston jonka torrent loi.

Tuossa mun Torrent ohjelmassa palaa punainen valo sielä alhaalla ja punainen nuoli siinä tiedoston kohdalla siinä ei kai ole yhteyksiä vielä.
Toivottavasti olen tehnyt tän oikein Tongue

E:
Näytti onnistuvan. Nyt vaan odotellaan tuomiota.
Master-88
Perhana hylkäsi mun peluun huonon kuva laadun takia, jota nyt viimeiseksi osasin odottaa. Minusta minun laatu youtubessa näytti ihan hiton hienolta. Mutta ei sitten kelvannut tänne.

Paranna nyt sitä jostain kohin. Pitäisi vielä 10-sekuntia lisää saada parannusta juoksuunkin, koska se ei saanut täysiä pisteitä edes vauhdista, mutta pääasia miksi hylkäsivät oli videon laatu jota jäin syvästi ihmettelemään ja ihmettelen vieläkin. Koska mitään moitteita en voi siitä itse antaa. Angry
Millä nauhoitit peluun? RCA:lta (sillä antennikaapelilla tosin tulee vielä huonompaa jälkeä) videonauhurilla VHS:lle nauhoitettu peluu on tunnetusti melko karmaisevan näköistä menoa. Jos käytit DVD:tä niin ongelma voi olla siinä, ettet kenties käyttänyt niitä parhaita asetuksia.
Master-88
Quote from 65:
Millä nauhoitit peluun? RCA:lta (sillä antennikaapelilla tosin tulee vielä huonompaa jälkeä) videonauhurilla VHS:lle nauhoitettu peluu on tunnetusti melko karmaisevan näköistä menoa. Jos käytit DVD:tä niin ongelma voi olla siinä, ettet kenties käyttänyt niitä parhaita asetuksia.


Juu mä käytin DVD:tä. Tosiaan vaihdoin nyt ne asetukset high qualityksi. Nyt pitäisi olla oikein, toivottavasti. Uuden juoksunkin pitäisi olla ainakin 10 sekuntia parempi koska siitäkään ei annettu täysiä pisteitä.

Nyt tosiaan on joitain jippoja jolla voin saada helposti muutamia sekunteja omaa enkkaa rikki.
Master-88
Taas uusi veto 16.59. Kohta pitäisi alkaa olla tasoa.

Sain hylkäyksen 3/3 äänillä omaan 17.05:sen Probotector 2 juoksuun.
Jospa saisin viimein yhden hienoimmista unelmistani toteutettua ja pääsisin edes kerran SDA:n listoille. Jospa olisin vakuuttanut yhden muun tuomarin tällä 6 sekuntia nopeammalla vedolla. Taso 8 on paljon parempi tällä kertaa. ja se oli pää syy hylkäykseen viimekerralla niin kuin arvelin.

Piru vieköön kun lupasin syödä hattuni jos joku vetää alle 17 minuttia EU versiolla. Pitäisköhän se lupaus pitää? Grin

Mike muistaa aina muistuttaa siitä. Grin
Onnitteluni uuden ennätyksen johdosta! Kiva kuulla, että jaksat painaa eteenpäin pelin parissa.

Tuo lupaus tulisi ehdottomasti pitää. Wink Mieluiten YouTube-videolla todistettuna ja YouTuben "annotaatioilla" höystettynä. Grin

Toivottavasti peluusi saavuttaa tällä kertaa paremman suosion tarkastajien keskuudessa. Oma ohjenuorani on tämän kanssa ollut, että älä lähetä mitään, mihin et itse ole tyytyväinen, tai jossa arvelen olevan selkeitä virheitä tai strategisia mokia. Se on toiminut suhteellisen hyvin tähän asti; tahti on hieman hidas, mutta mitään ei ole hylätty.
Master-88
Pöö ainahan minä lähteän sen mihin olen tyytyväinen, minä reppa kun eka kertaa kuvittelin että jo 18.34 on SDA stanradia. Katsoin sen tänään ja se näytti huvittavalta, hauskimpiin kotivideoihin pitäisi laittaa se veto. En näe kuitenkaan mitään huonoa näissä kolmessa viimeisessä vedossa.

uusin on oikeasti ihan vitun hyvä. Isoin virhe tyyliin 2 sekuntia not bad IMO Undecided

Kiitos vaan onnen toivotuksesta. Cheesy

No jos SDA päättää että päästää mut läpi ajalla 16.59 niin kyllä voin syödä hattuni. Se on karmean makuinen, mutta onnistuu. En edes tiedä että onko aikakin 16.59-17.00. Oma ajtous oli 16.59.42. Wink
Kannattanee valita pipo, ja mielellään sellainen, joka ei ole myrkyllinen. <<; Stetson voi olla hankala ja lippis sulanee huonosti. Grin

Varmaan muuten raapisivat päätään siellä, mikäli lähettäisit sen peluun sinne hauskoihin kotivideoihin. Itse asiassa sen haluaisin jopa nähdä. Smiley
Olisin kiinostunut tekemään speedrunneja SDA:han ja ne olisivat Metroid Prime 2 Echoes ja pari muutakin.

Mut en omista vain sellaista tallenusvempelettä jolla sais kuvattuu nää speedrunnit.
Pystyykö tietokoneella tekemään sitä? Koska mä voin nauhoittaa tietokoneen avulla tv:n ohjelmia ihan helposti.

Vai olisiko parempi hankkia DVD nauhoitin?
Mikäli omistat ns. capture cardin, jolla saat kuvan tallennettua koneelle ilman suurempaa laadun tippumista, ja osaat käyttää sitä, se kelpaa siinä missä DVD-tallenninkin. Ratkaisu saattaa olla laatunsa puolesta jopa parempi kuin DVD-tallennin, tai niin joku ainakin väitti.

Mikäli laatu arveluttaa, kannattaa käydä postaamassa SDA:n tech supportiin viesti ja kysyä, onko laatu kelvollinen. Parinkymmenen sekunnin esimerkkipätkä riittää hyvin tähän tarkoitukseen.
Edit history:
Samura1man: 2009-06-26 01:43:59 am
Capture card? En tiedä omistanko, mut ainakin mun keskusyksikkössä on sisään rakennettu digiboksi joka mahdollistaa tv:n katsomista lukuunottamatta mitään maksullisia, koneeni pystyy myös tallentamaan tv:n ohjelmia mut en tiedä onko tämä sit capture card? Ja myös elokuvien katselu toimii eli DVD:t ja jne. Koneeni on jotain nyt vajaa kaksi vuotta vanha ja toimii hyvin, että mitään tilttauksia ei ole tullut vielä mulle.

Tuloksena hyvä laatu? Toivottavasti mul on capture card niin sit saan SDA:han muutama speedrunnauksen tai ehkä enemmän.
No täytyy katsoo ohjekirjasta jos löytyy vaikka mitään tästä.

EDIT: Katoin yhden videon ja tajusin että se onkin yks joku kaapeli tai joku sellainen en tiedä omistanko sellaista ollenkaan. Undecided
Meneekö sisääntuloon (vain) antennijohto vai löytyykö siitä esim. RCA-liitäntä (ne puna-valko-keltajohdot, eli komposiittiliitäntä)? Olennaisinta tässä on oikeastaan se, että onko nauhoitteesi tekninen laatu riittävän hyvää (lähinnä, ettei ole YouTube-luokkaa, resoluutio on riittävän korkea ja kuva riittävän tarkka. Mielellään ainakin lähelle DVD-tasoa).

Kannattaa kysyä tech supportista, mitä mieltä siellä ollaan laadusta (pätkän suosituspituus olikin 30-60 sekuntia, ei 20 kuten aiemmin mainitsin). He tietävät asioista paremmin. Mikäli tarvitset syystä tai toisesta käännösapua, voin toki auttaa sen suhteen.
Löytyy RCA-liitäntä ne puna-valko-keltajohdot. Cheesy Koneen takaosassa ovat.
Ja nämä ovat nimenomaan in-johtoja (siis kone ottaa sisään informaatiota, ei sylje sitä ulos sitä kautta)?

Periaatteessa nauhoittamisen pitäisi luonnistua tuollakin systeemillä, mutta kannattaa ehdottomasti tehdä esimerkkinauhoitus ja ketju aiheesta ja kysyä, onko nauhoitteen taso kelvollista. SDA on jokseenkin nirso näissä asioissa, joten asia kannattaa varmistaa etukäteen, ettet näe hirveästi vaivaa peluun tekemisessä, joka sitten hylättäisiin vain nauhoitteen teknisen laadun puutteen takia.

Samalla kannattanee kysäistä nauhoitteen speksit (muistaakseni 720*480 @ 50Hz (tai FPS), kbps:stä on ole varma, ehkä jopa lossless?) nauhoitusta varten. Tiedot löytyvät muistaakseni myös SDA:n tietopankista. Ehkä. Smiley

Kannattaa myös tutustua mahdollisiin viestiketjuihin pelin tiimoilta, mikäli et ole jo näin tehnyt. Metroid2002-sivustolta löytynee tutustumisen arvoista tietoa, mikäli SDA:n keskustelualueelta löytyy tietoa nihkeästi, tosin itse olen käynyt siellä vain kerran-pari.
Kaikki on kiini, mut en osaa laittaa kuvaa että voin pelata. Jos saan kuvan niin sit voin aloittaa speedrunnaukset.
Viellä yks kysymys, kun mulla on yks DVD RW+ levy niin tallennako siihen sit nää speedrunnit?
Periaatteessa ei ole merkitystä ovatko ne kiintolevyllä vai DVD:llä, mutta sellainen vinkki, että tallenna onnistuneet pätkäsi useammalle kuin yhdelle erilliselle kiintolevylle/DVD:lle. Jos jotain menee rikki, niin harmittaa hieman vähemmän, kun ei peluu mene siinä samalla. Eli DVD+RW:tä voit hyvin käyttää varastointitarkoituksiin, mikäli sille ei ole muuten käyttötarvetta. Ja muista tehdä se testinauhoite.

Mikäli mietit DVD-asiaa lähetyksen kannalta, niin se kannattaa lähettää torrenttina, ellet satu käyttämään modeemia tai jotain muuta liittymätyyppiä, jossa joudut maksamaan käytön mukaan. Peluun lähettäminen netin kautta on postittamiseen verrattuna huomattavasti nopeampi, halvempi ja vaivattomampi ratkaisu.
Okei, mut ongelma on nyt se että en osaa laittaa kuvaa missä voin pelata enkä keksi ollenkaan sitä.

Jos pelaan television äärellä niin pelikuvan saan vain painalla AV:ta (joka on 0:n oikeella puolella) tai joissain painamalla 0 tai tietyy numeroo mihin se on laitettu, kerran oli 6:ssa ja 9:ssä mut en vaan osaa sitä tietokoneella, onks tähän mitään hyvii apu neuvoi? Toivon että pystyt selittämään sen hyvin että osaan tehdä sen voi olla monii vaihtoehtojakin mut ainakin yks suositeltava. Roll Eyes Kiitän paljon jos onnistuu.
Voi olla, etten tarkalleen ymmärrä, mitä tarkoitat, mutta RCA:ssa kulkee vain yksi signaali, joten sitä ei tarvitsisi etsiä niin kuin TV:n signaalia. Signaali ei siis löydy antennijohdon kautta tulevasta antennisignaalista. En tunne tarkemmin tv-kuvan nauhoittamisen tekniikkaa tietokoneella; olen aina itse käyttänyt DVD-tallenninta tallennukseen, myös PC-pelien tapauksessa... onko sinulla siis joku oma ohjelma sille kuvankaappaukselle?

En ole koskaan käyttänyt sen tapaista laitteistoa, jota käytät, joten en usko kykeneväni auttaa sinua. Olen kuitenkin varma, että teknisellä puolella osataan auttaa. Mikäli kieli on syystä tai toisesta ongelma (vaikka aiempien viestiesi perusteella englannin kielen taitosi pitäisi olla riittävä), voin toki avittaa sen osalta.
Minä kyl osaan nauhoittaa tv:n kuvaa koneella kun koneessa on se digiboksi. Mut ongelma on se että en tiedä mistä saan sen pelikuvan että voin pelata, että täytyykö siihen olla jotakin ohjelmii että saa sen pelikuvan koneelle?

Tää alkaa mennä vähän vaikeeksi, oisko parempi odottaa DVD nauhoitinta?
Jos tiedät olevasi hankkimassa DVD-nauhoitinta lähiaikoina, odottamista kannattaa ehkä harkita.

Pienen googlauksen jälkeen vaikuttaa siltä, että tarvitset jonkun videonkaappausohjelman. Tässä on myös summittainen ohje, jonka löysin aiheesta. En ole testannut, mutta vaikutti suhteellisen järkevältä pikaisen silmäilyn perusteella.

Jos ongelmia vielä tulee, mene Tech Supportiin ja luo sinne aiheesta viestiketju. Turha kuunnella minun arvailujani, kun siellä kuitenkin oikeasti tiedetään asioista.
Edit history:
Samura1man: 2009-07-02 01:19:44 pm
Quote from 65:
Jos tiedät olevasi hankkimassa DVD-nauhoitinta lähiaikoina, odottamista kannattaa ehkä harkita.

Pienen googlauksen jälkeen vaikuttaa siltä, että tarvitset jonkun videonkaappausohjelman. Tässä on myös summittainen ohje, jonka löysin aiheesta. En ole testannut, mutta vaikutti suhteellisen järkevältä pikaisen silmäilyn perusteella.

Jos ongelmia vielä tulee, mene Tech Supportiin ja luo sinne aiheesta viestiketju. Turha kuunnella minun arvailujani, kun siellä kuitenkin oikeasti tiedetään asioista.

No täytyy kokeilla, saapa nähdä mitä käy.
Kiitos, jos en onnistu tekemään niin sit mun pitää harkita DVD:n ostamista.

EDIT: Pelikuva on saatu Cheesy JES Smiley Paitsi ääni puuttuu Roll Eyes No pitää katsoo, jos löytyy syy etten saa ääntä.
Yllätyin eniten siitä että laatu oli yllättävän hyvä. Cheesy Se oli kyl hieno. Nyt vaan metsästämään ääntä. Grin
Kyllä tää oli hyvä idea, kiitos 65 että löysit tämän googlesta ilman sua en olisi ikinä...  en keksi mitä sanoa Roll Eyes

Onko joissain videonkaappausohjelmissa ääni kokonaan poissa? Ettei niihen saa ollenkaan ääntä? Peliääntä en kuule mut ääni kuuluu silloin jos laitan jonkun video pyörimään.
Katos mitä viestei täällä on, onpas hassuja vuodelta 2009 mutta nyt onkin 2011.

Joskus 15 vuoden ikäisenä en omistanut mitään kunnon recorderia, nykyään omistan EasyCAP DC60+ 3.1b:n.
Tällä saanut mukavaa laatua youtubeen asti ilman ongelmia, avisynthillä olen viellä editoinut kaikki videot.

Postasin muutama päivä sit quality testivideon tech supportiin ja taidan luulla että nate ei pitänyt, pitäisi anri-chania käyttää, mutta enhän minä DVD-nauhoittimella recordaa vaan videokaapparilla, pitäisikö siirtä sitten videot DVD-levylle ja ajaa anri-chanilla? Olen yrittänyt käyttää anri-chania, mutta enhän minä siitä ymmärrä mitään, mä olin vähän samalainen aluksi avisynthin suhteen, eli en ymmärtänyt mitää.

Osaisiko joku suomalainen neuvoa näiden kanssa? Sillä mä en omalla englannintaidolla lähtis kysymään apua natelta tai joltain muulta.
Anri-chan ei käsittääkseni liity tässäkään tapauksessa itse nauhoitukseen vaan nimenomaan siihen raakavideon jälkikäsittelyyn eli enkoodaukseen, joten Avisynthissä on ilmeisesti jokin asetus on asetettu väärin ja lopputulos ei ole tason mukainen. Anri-chanilla voi käsitellä sekä tietokoneella nauhoitettua materiaalia että DVD-soittimilla nauhoitettua materiaalia siinä missä avisynthilläkin (Anri-chan on vain komentorivi joka hyödyntää mm. Avisynthiä ym.), ja oletettavasti hän patistaa sinua käyttämään Anri-chania koska sen asetukset ovat suunniteltu SDA:n laatustandardeja silmällä pitäen. SDA:n tietokannasta pitäisi löytyä myös presettejä meGUIlle, jos meinaat jatkaa Avisynthin käyttöä.

Onko raakavideo kuitenkin todettu kelvolliseksi? (Eli oletko näyttänyt pätkän siitä Tech Supportissa jne.?)

Anri-chanin suhteen löytyy muistaakseni ohjeita SDA:n tietokannassa, siellä muistaakseni on selitetty, että mitä milläkin kysymyksellä haetaan. Itse en käytä Anri-chania ja yleensä pistän naten hommiin, kun kyse on SDA:lle lähetettävistä peluista, joten en voi auttaa tässä asiassa kovin paljoa.

Tämän verran nyt osaan lonkalta sanoa. Olisiko linkkiä vaikka siihen tech support -ketjuun, tai muuten saatettavissa tarkasteltavaksi?
Tässä on ketju
http://forum.speeddemosarchive.com/post/crash_bandicoot_quality_test2.html

Ensimmäinen video on editoitu, toinen on raaka.
Nate halusi tietää asetukset, joten otin kuvan ja yritin selittää hieman perusasetuksista.
Voisi olla parempi laittaa nate hommiin niin ei tule ongelmia.