Username:
B
I
U
S
"
url
img
#
code
sup
sub
font
size
color
smiley
embarassed
thumbsup
happy
Huh?
Angry
Roll Eyes
Undecided
Lips Sealed
Kiss
Cry
Grin
Wink
Tongue
Shocked
Cheesy
Smiley
Sad
123 ->
--
--
List results:
Search options:
Use \ before commas in usernames
Edit history:
Enhasa: 2008-07-07 08:41:21 am
I've been working on the Finnish translation for the rules part of the site. Kortsu was working with the FAQ part, and as far as I know there's no real work done for the submission info (I started working on it a while ago, but I'm having a hard time translating concepts such as "submission" to fluent Finnish, so there's no real work done for it).

Constructive criticism is appreciated and if you can think of a way to say certain things more fluently or with less anglisms (skripti=>komentosarja), do say so.

][ means colored, [] means link

Here are the translated rules:

Quote:
Sääntöjen määrittäminen erityyppisille peleille voi olla hankalaa, joten asian helpottamiseksi tämä sivu listaa säännöt nopeuspeluuvideoiden tekemistä aikovalle. Jokainen nopeuspeluuvideo tarkistetaan erikseen mahdollisten huijausyritysten varalta. Huomioi, että mikäli videossasi on huomattavasti parantamisen varaa, sitä ei todennäköisesti hyväksytä. Yritä parhaasi!

]Miksi säännöt ovat tarpeellisia[?
Nopeuspelaamiseen liittyy pelistä riippumatta tietynlainen kilpailuhenkisyys. Säännöt ovat luotu takaamaan pelaajille tasavertainen ja reilu kilpailupohja. Useimmat säännöistä ovatkin jokseenkin itsestään selviä, mutta olemme pyrkineet sisällyttämään mahdollisimman paljon väärinkäsitysten välttämiseksi.

]Entä jos en samaa mieltä säännöistänne[?
Käytä hyväksesi [keskustelualuetta], jossa voit kertoa mikä sinua häiritsee ja miksi. Olemme avoimia ehdotuksille ja järkevälle keskustelulle. Mikäli riittävän moni ei pidä tietystä, samasta asiasta, saatamme päätyä sopuratkaisuun; se ei olisi ensimmäinen kerta.

]Miksi jotkut asiat hyväksytään joissakin peleissä, mutta ei toisissa[?
Vaikka meillä onkin perussäännöt, jotka pätevät useimpiin peleihin, on sääntöjä, jotka eivät yksinkertaisesti sovi joihinkin peleihin. Toisaalta jotkut pelit vaativat sääntöjä, joita ei näistä perussäännöistä löydy. Tämän vuoksi kyseisten pelien sivuilla on lisämaininta esimerkiksi kelpaamattomista vaikeustasoista, pelin versio(i)sta, ajanmittauksesta tai tahattoman ohjelmistovirheen hyväksikäyttämisestä.

]Perustavat säännöt[:
      * Ensinnäkin, huijaaminen on ]ehdottomasti kielletty[. Vain rehellisesti tehdyt nopeuspeluut hyväksytään. Mikäli olet epävarma jostain asiasta, [kysy asiasta keskustelualueelta].
      * Sinun tulee nauhoittaa koko nopeuspeluusi alusta loppuun, jotta voimme jakaa sitä tai ylipäätään julkaista sen. Olemme hieman nirsoja äänen/kuvan suhteen ([UKK]), joten älä nauhoita näyttöäsi webkameralla tai videokameralla. Poikkeuksena ovat Nintendo DS sekä muut yksittäistapaukset, joissa erikseen pyydämme sinua käyttämään kyseisiä menetelmiä. Erityistapauksissa saatamme pyytää sinua kuvaamaan itseäsi pelaamassa, jotta voimme todentaa nopeuspeluusi sääntöjenmukaisuuden.
      * Pidätämme oikeuden ottaa jakelusta minkä tahansa julkaistun nopeuspeluuvideon, jos näemme sen aiheelliseksi, esimerkiksi mikäli julkaisun jälkeen videossa huomataan vaikkapa eroavaisuuksia elinvoimassa (jolloin annamme sinulle mahdollisuuden selvittää asian) tai myöhemmin julkaistu nopeuspeluuvideo todetaan pelaamisen osalta huomattavasti paremmaksi. Jälkimmäisessä tapauksessa nopeuspeluu saattaa olla jopa toisesta luokituksesta tai alustasta.
      * Virtualisointi: Me ]EMME[ hyväksy nopeuspeluuvideoita, jotka ovat nauhoitettu emulaattorilla (ZSNES, VBA, DOSBox, jne.) tai muita virtualisoivia ohjelmistoja (Wine, VMWare, jne.). Tämä johtuu siitä, että emulaattorit tarjoavat usein mahdollisuuden nauhoittaa pelejä kuva kuvalta ja sitten toistaa sen normaalilla nopeudella. Lisäksi useimmissa emulaattoreissa sekä virtualisointiohjelmistoissa on pieniä epätarkkuuksia ajoituksessa ja pelien hidastumisissa, jotka estävät tarkan vertailun nopeupeluuvideoiden välillä. Lopuksi on myös todettava, että ROMien hankkiminen on yleisesti ottaen laitonta useimmissa maissa. Huomioi, että virallisesti tuetut emulaattorit kuten Game Boy Player GameCubelle, Virtual Console tai GameTap ovat poikkeus tähän sääntöön. Useiden virallisten emulaattorien puutteellisuudesta johtuen kuitenkin toivomme sinun käyttävän alkuperäistä laitteistoa silloin, kun se on suinkin mahdollista.
      * Laitteen muuntelu: Et saa käyttää lisälaitteistoa, kuten esimerkiksi GameSharkia tai Game Genietä. Kyseiset laitteet mahdollistavat pelin parametrien muuntelun ja saattavat suoda sinulle epäreilun edun. Poikkeuksena tähän ovat modpiirit ja käynnistyslevykkeet (boot disks), joiden avulla voit pelata pelejä, jotka ovat maa-aluelukitusksesi ulkopuolelta, sekä viralliset lisälaitteet. Esimerkiksi PlayStation 2:n kiintolevy on sallittu, mutta HD Loader -ohjelman käyttö (joka lataa pelin kiintolevyltä) on kielletty.
      * Pelin muuntelu: Pelin poistaminen laitteesta tai sen muuntaminen käytön aikana on ehdottomasti kielletty. Esimerkkejä tästä ovat pelimodulin vetäminen puolittain ulos kesken pelin The Legend of Zelda: Ocarina of Time -pelissä sekä CD-luukun avaaminen välianimaatioiden ohittamiseksi The Legend of Zelda: Twilight Princess -pelissä. Tämän tyyppiset ohjelmavirheet ovat tyypillisesti hyvin sekavia ja epävakaita. Ne voivat myös vahingoittaa peliä pysyvästi. Jos et ole varma siitä, mitä tämä sääntö tarkoittaa, säännön voi ilmaista näin päin: Älä käpälöi laitettasi kun pelaat, äläkä muuntele itse peliä missään vaiheessa.
      * Turbo-ohjaimet: Jos käytät muuta kuin konsolin mukana tulevaa virallista ohjainta, saat käyttää vain ja ainoastaan ominaisuuksia, jotka ovat myös käytettävissä virallisessa ohjaimessa, jotka tulevat laitteen mukana. Näin ollen turbo-näppäinten (jotka mahdollistavat esimerkiksi epäinhimillisen tulitusnopeuden) ovat sallittuja vain TurboGrafx-16:n kaltaisissa konsoleissa, joiden mukana tulee turbo-ohjain. Jos peli tarjoaa "turbo-fire" -vaihtoehdon (tai vastaavan jollain toisella kuvauksella), voi sitä käyttää. Mikäli pelaaja tulittaa nopeuspeluussaan hyvin nopeasti, häneltä saatetaan pyytää videokuvaa todisteeksi kyvystään rämpyttää.
      * Koodit: Etua antavien koodien käyttö on kielletty, kuten vaikkapa koodi joka antaa lisää elämiä, vähentää vastaanotettua vahinkoa jne. Jos koodi vaikuttaa vain ulkonäköön, kuten puvuton Samus Metroidissa (NES), sitä voi käyttää. Koodi, joka vaikeuttaa peliä, voi soveltua erilliseksi luokitukseksi. Esimerkkinä tästä annettakoon Donkey Kong Country 3 105%.
Thread title:  
Edit history:
65: 2008-05-07 12:29:33 am
Rules continued:

Quote:
]Tallennus ja ajan mittaus[:

     * Peleissä, joissa voit tallentaa pelitilanteen ja jatkaa myöhemmin siitä, mihin jäit, voidaan nopeuspelata käyttäen ]osioita[. Osioita voi yrittää parantaa niin monta kertaa kuin haluaa. Muista, että osioinnin tarkoitus ei ole helpottaa urakkaasi tai nopeuttaa itse nopeuspeluuntekovaihetta. Osioissa tehdyn nopeuspeluun odotetaan ottavan enemmän riskejä ja tekevän vähemmän virheitä. Käytä niin monta osiota kuin optimaalisen ajan saavuttaminen vaatii. Vähäisellä määrällä osioita ei itsessään ole merkitystä. Huomaa erityisesti, että sinulla ei ole mitään pakkoa pitäytyä samassa määrässä osioita kuin nopeuspeluu, jota yrität syrjäyttää. Lopputulos ratkaisee.
     * Nopeuspeluuta, jossa ei tallenneta, kutsutaan ]yksiosaiseksi[ (YO) (single-segment, SS) nopeuspeluuksi. Osioissa tehty, nopeampi nopeuspeluu ei syrjäytä yksiosaista nopeuspeluuta, koska ne ovat eri luokkia ja yksiosainen on rajoittavampi. Yksiosainen nopeuspeluu voi toki syrjäyttää hitaamman, osioissa tehdyn nopeuspeluun. Jokainen tallennus ja pelin lopettaminen on osio. Vaikka käyttäisitkin tallennusta vain siirtyäksesi toiseen paikkaan ja jatkaisit sitten loppuun asti, peluusi ei enää ole yksiosainen. Ainoa poikkeus tähän sääntöön on mahdollinen silloin, kun ainoa tapa edetä pelissä on käynnistää laite uudelleen.
     * Joidenkin pelejen kohdalla on mielekästä pitää listaa ]yksittäisistä tasoista[ (YT) (individual levels, IL). Mikäli pelisi on soveltuva (kysy, jos et ole varma), voit tarjota meille nopeuspeluita niin monesta yksittäisestä tasosta kuin haluat. Mikäli pelistä ei ole tehty YT-nopeuspeluita, niin kaikki tasot on pelattava läpi, jotta mitään tasoista voidaan ottaa vastaan. Sinun ei tosin tarvitse pelata kaikkia yksittäisiä tasoja. On täysin normaalia, että ryhmä pelaajia tekevät yhteistyötä saadakseen kaikki tasot pelattua.
     * Muista, että nopeus on pääasia. Muut arvot, kuten viihdyttävyys, ovat sivuseikkoja. Voit tehdä hienon tempun, joka hidastaa sinua sekunnin tai pari, mutta peluun laatua arvioitaessa tämä alentaa nopeuspeluusi arvoa arvioijan silmissä, ei lisää sitä. Jos tuhlaat aikaa, arvioijat hylkäävät peluusi jo sillä perusteella. Sinun täytyy myös ohittaa tai nopeuttaa tekstiä välianimaatioissa, mikäli se on mahdollista.
     * Pelinsisäinen ajanmittaus: Pelin omaa ajanmittausta käytetään, paitsi jos se on epäluotettava tai sitä ei näytetä pelin päättyessä. Katso [UKK:sta], millä periaatteella aikaa mittaamattomien pelejen ajan mittaus tehdään.
     * Syrjäyttäminen: Peleissä, joissa aika on laskettu ilman pelinsisäistä ajanmittausta, on parannetun ajan oltava yhden sekunnin nopeampi, jotta peluu lisätään sivustolle. Yli kolmen tunnin nopeuspeluut lasketaan minuutin tarkkuudella, kun niiden kesto mitataan ilman pelinsisäistä ajanmittausta, joten näissä tapauksissa vähimmäisparannus on minuutti. Mikäli pelin kello mittaa sekunnin osia, saatetaan sekuntia pienemmät parannukset hyväksyä. Vähimmäisvaatimus on tällöin pelin antama pienin aikayksikkö. Jos saavutat ajan, joka on hädin tuskin nykyistä pienempi, mutta aikaa voisi silti parantaa (ehkäpä äskeittäisten löydösten ansiosta), saatamme pyytää sinua yrittämään uudestaan. Toisaalta, mikäli peluu on jo ennestään erittäin lähellä parasta mahdollista tulosta - kuten Contra (Probotector Euroopassa) tai Super Mario Bros. - vain hyvin pieni parannus on mahdollinen.

]Erityismaininnat[:

     * Monet PC-pelit sallivat joidenkin toimintojen automatisoimisen ]komentosarjojen[ (scripts) tai makrojen avulla. Peliin kuuluvat komentosarjat ovat sallittuja, mutta ulkoiset komentosarjat, kuten AutoHotkey-ohjelma, eivät ole. (Aiemmin ulkoiset komentosarjat eivät olleet erikseen kiellettyjä SDA:ssa, joten ne ovat edelleen sallittuja joidenkin pelejen kohdalla ennakkotapausten johdosta.) Komentosarjattomat peluut ja niitä käyttävät ovat eri luokituksia. Komentosarjattomat nopeuspeluut, jotka ovat niitä käyttäviä nopeampia, syrjäyttävät komentosarjoja käyttävät peluut
     * Jotkut pelit, joissa voit tallentaa missä tahansa (yleensä valikon kautta), laittavat sinut eri paikkaan kun tallennus ladataan verrattuna siihen, missä itse tallennus tapahtui. Tähän viitataan, kun puhutaan tallenusloikkauksesta (save warping). Radix ei pidä tästä, joten hän ei sallinut tätä alkuaikoina. Nykyään voi oikoa tallennuspisteiden avulla niin paljon kuin sielu sietää. Useimmat pelaajat käyttävät tallennusloikkausta kuin suinkin mahdollista, koska oikominen on monen mielestä kiinnostavampaa katseltavaa kuin paluumatka.
     * Joissakin peleissä on mahdollista säästää aikaa tekemällä tappamalla pelihahmo, joko täten palaamalla takaisin paikkaan, jossa olet jo ollut tai täydentämällä pelihahmon aseistusta tai elinvoimaa. Tähän viitataan, kun puhutaan ]kuoleman hyväksikäyttämisestä[ (death abuse). Radix ei koskaan pitänyt tästäkään, joten hän antoi pieniä, joskin epäsäännöllisiä aikarangaistuksia tämän käytöstä. Useat nopeuspelaajat eivät ovat pelihahmon tapattamista vastaan, jos sitä käytetään aseistuksen tai elinvoiman täydentämiseksi, koska tämä saatetaan mieltää huonommaksi pelaamiseksi kuin ilman sitä selviytyminen. Päinvastaisesti pelaajia yleensä rohkaistaan hyväksikäyttämään kuolemaa turhien paluumatkojen välttämiseksi.
     * Vahingossa tapahtuneet (tai muuten vain aikaa vievät) kuolemat saatetaan hyväksyä pitkissä yksiosaisissa nopeuspeluissa, mutta kuolemat ositetussa peluussa näyttävät hirveiltä eikä peluu todennäköisesti hylätään jo pelkästään tämän perusteella. Mikä tahansa kuolemia sisältävä peluu luokitellaan erilliseksi luokaksi peluista, joissa pelaaja ei kuole, sillä videota katsoessa voi olla hankala sanoa, tapattiko pelaaja hahmon vai sattuiko se vahingossa.
     * Tahattomat ohjelmistovirheet (glitches): Monet nopeuspeluut käyttävät edukseen tahattomia ohjelmistovirheitä. Useimmat ohjelmistovirheet ovat nykyään sallittuja, mukaan lukien aiemmin kielletty rajojen ohittamiseen (RO) (out of bounds, OOB) ja ilman loogista selitystä paikasta toiseen siirtymiseen liittyvät ohjelmistovirheet. Tähänkin sääntöön löytyy muutama poikkeus, kuten The Legend of Zelda: A Link to the Past -pelissä esiintyvä ylös+alas -painikkeita yhtäaikaa painamalla tuotettava ohjelmistovirhe, jonka avulla voi ohittaa koko pelin Ganonia myöten.
     * Tahattomien ohjelmistovirheiden luokittelu: Jos pelissä voi ohittaa pelin rajat, siirtyä seinien läpi tai loikata paikasta toiseen vain vähässä määrin, kuten kattoon kiipeäminen Mega Man X -pelin Flame Mammoth -tasossa tai Deku Treen ohittaminen The Legend of Zelda: Ocarina of Time -pelissä, niin näissä tapauksissa luokitus ]EI[ muutu. Toisaalta mikäli rajojen ohittaminen, seinien läpi siirtyminen tai paikasta toiseen loikkaaminen aiheuttaa sen, että pelaaja pystyy ohittamaan suuria osia pelistä, jopa kokonaisia tasoja, niin kyseessä on erillinen luokka. Esimerkkeinä tästä mainittakoon vaikkapa Metroid Prime -pelin salaiset maailmat tai Castlevania: Circle of the Moon -pelin kutsuloikka (summon warp). Peluu, joka ei käytä näitä tahattomia ohjelmistovirheitä hyväkseen, voi syrjäyttää niitä käyttävän nopeuspeluun, mikäli se on nopeampi.

Palaa [peliluetteloon], [uutisiin] tai [etusivulle].


Niin, ja lopun keskustelun voisi oikeastaan käydä suomeksi, ellei tilanne muuta vaadi. Se olisi kuitenkin parhainta jo pelkästään kielen kannalta, sujuvuudesta nyt puhumattakaan.
Edit history:
65: 2008-05-07 12:20:05 am
Olen alkanut kääntämään submission-sivua. Saanen sen pian valmiiksi.
/I have started to work with the submission page. It should be done soon enough.

Edit: Valmista. Nyt sitten vain palautetta niin saadaan tekstit kuosiin ja hommä pyörimään.
/I'm done. Now all I need is some contructive criticism and we're done.

Quote:
Oletko harkinnut tekeväsi nopeuspeluita SDA:lle? On todennäköistä, että olemme kiinnostuneita! On suositeltavaa, että kerrot pelistä, jonka aiot nopeuspelata [keskustelualueella] ennen kuin aloitat. Rekisteröinti ei ole pakollista, mutta siihen rohkaistaan, mikäli luulet kirjoittavasi keskustelualueelle säännöllisesti. Lue [säännöt] ja [usein kysytyt kysymykset] ennen kuin aloitat, jotta peluutasi ei hylätä jonkun muotoseikan takia, jonka olisit voinut helposti välttää.

Kaikissa tarkistettavaksi jätettyjen peluiden mukana on oltava: kommentit nopeuspeluusta, päivämäärä, jolloin sait peluun valmiiksi, peluun luokka (yksiosainen vai osioissa, keräten kaiken, mahdollisimman vähän vai yksinkertaisesti läpäistä peli mahdollisimman nopeasti, vaikeustaso, jolla pelaat, jne.), millä laitteella peluu on pelattu (PC, NES, jne.), oikea nimesi sekä tapa saada sinuun yhteys. Voit sisällyttää tähän myös kutsumanimesi ja sähköpostiosoitteesi, jos siltä tuntuu. Kommenteja ei tarvitse tehdä yksittäistasopeluille.

Jos tekemäsi nopeuspeluu on tehty osissa, kerro, mistä kohtaa osiosi suunnilleen alkavat, ja missä ne suunnilleen loppuvat levyn alusta laskettuna videon ajan, ei kappaleiden, mukaan. Jos pelaamaasi peliä ei löydy sivustoltamme, sinun täytyy nauhoittaa pelin alkukuva (title screen), jotta saamme siitä kuvan kyseisen pelin sivulle.

Älä lähetä meille itse peluuta ennen kuin olet saanut siihen luvan. Kun annat SDA:lle peluun tarkistettavaksi, hyväksyt, että se lisätään SDA:een sekä [www.archive.orgin] [nopeuspeluukokoelmaan] oikealla nimelläsi varustettuna. Jos lähetät peluusi Natelle postina, voit pyytää sen myös takaisin postimaksua vastaan. Voit tietysti myös tehdä peluullasi mitä tahansa muuta haluatkin, sillä sinä olet edelleen sen omistaja ja tekijä.

Onnea peluillesi, ja pidä hauskaa!

Kuinka ottaa yhteys Mikeen:

Huomioi, että Mike ei puhu suomea! Tämän vuoksi sinun täytyy ottaa häneen yhteyttä englanniksi tai saada viesti perille välikäsien kautta, jolloin voit puhua suomea ja asiasi välitetään perille. On kuitenkin suositeltavaa, että otat häneen suoraan yhteyttä englanniksi, mikäli se vain on mahdollista. Tällöin keskustelu sujuu nopeiten.

Jahka olet saanut peluusi valmiiksi, sinun täytyy ottaa yhteys Mikeen tavalla tai toisella. Hän on yleensä tavoitettavissa keskusteluohjelmien avulla, mutta toisaalta ne ovat auki yötä päivää, joten hän ei välttämättä vastaa sinulle heti. Tästä ei kannata suotta häkeltyä. Älä ota häneen suoraan yhteyttä puhuaksesi asioista, joista voisi puhua aivan yhtä hyvin keskustelualueella, kuten vaikkapa mitä pelejä sinun kannattaisi nopeuspelata tai onko hän pelannut peliä, josta olet tekemässä nopeuspeluuta, jne.

Miken ICQ-numero on #496300018, AIM-nimi on mikwuyma ja MSN-nimi on mikw_uyma AT hotmail DOT com. Hän on myös IRCissä lähes kaiken päivää. Huone on #sda irc.freenode.net -palvelimella. Sähköpostiosoite on mikwuyma AT speeddemosarchive DOT com. Älä lähetä liitetiedostoja, ennen kuin olet saanut siihen luvan. Mike vastaa sähköposteihin yleensä päivän tai parin sisällä, mutta mikäli näin ei käy, hän ei ole välttämättä huomannut sitä. Tästä ei kannata huolestua, vaan yksinkertaisesti vain heittää uutta sähköpostia kehiin.

Kun yrität ottaa yhteyttä Mikeen, kerro peluustasi yksityiskohtaisesti. Sanomalla "hei" tai "tein nopeuspeluun" ei erityisemmin edistä asiaasi. Muista myös kohteliaisuus. On ymmärretävää, että olet innoissasi ensimmäisestä nopeuspeluustasi, mutta ilkeily tai ylimielisyys vain alentavat mielialaa. Mike vastaa mielellään kysymyksiisi, kunhan olet kohtelias. Mikäli Mike ei vastaa, hän ei todennäköisesti ole sillä hetkellä paikalla. Koeta parin tunnin päästä uudestaan.

Palaa [peliluetteloon], [uutisiin] tai [etusivulle].


Note that I added a paragraph wherein it says there are translation services available if you don't know how to write English. I will take it out if you don't think it's necessary or don't want it for some reason. I can volunteer to be the middleman when there's a language barrier present, at least for now. I would like to hear your opinions on this matter.

The last paragraph will be posted on the translation thread, too, since it's easily missed here.
I love YaBB 1G - SP1!
No niin, ukk olisi tässä (3 osaa):

Muita tärkeitä sivuja:
Säännöt
Lähettäminen/Yhteydenotto
UKK:n eri alueet:
Sivuilla vierailu ja juoksujen katsominen
Juoksun suunnittelu
Juoksun nauhoitus ja lähettäminen


--------------------------------------------------------------------------------


Kuka pyörittää SDA:ta?
Pääjehu SDA:n takana on Nolan 'Radix' Pflug, 27. Hän perusti SDA:n huhtikuussa 1998 kahden Quake sivuston yhdistyttyä, laajensi sitä Metroid Prime 100% 1:37 juoksullaan marraskuussa 2003, ja lopulta kaikille peleille maaliskuussa 2004. Nathan Jahnke, 24, liittyi mukaan hänen arvokkailla nauhoittamistaidoillaan kesällä 2004. Hän koodaa kaikki juoksut, jotka on lähetetty DVD:llä (noin puolet tämän sivuston sisällöstä). Sivuston suosion kasvaessa ja tiimin vapaa-ajan vähetessä vuoden 2006 loppua kohti, Mike Uyama, 24, otettiin mukaan yhteydenotto ja varmistamisprosessiin. Alastair 'DJGrenola' Campbell, 28, alkoi päivittää ja ylläpitää sivustoa. Alastair oli kova paiskimaan töitä, mutta stressin kasvaessa hän päätti lähteä SDA:sta tammikuussa 2008. Kevin 'Enhasa' Juang, 25, pestautui hänen tilalleen. Nykyään Radix käy sivustolla suht harvoin poistelemassa bottiviestejä ja huutamassa ihmisille jotka vastaavat niihin.

Kuinka voin auttaa tätä sivustoa?
Voit tietenkin itse pelata pelejä läpi mahdollisimman nopeasti tai vaihtoehtoisesti varmistaa, etteivät juoksut sisällä huijauksia. Viestiketju forumilla pitää listaa juoksuista, jotka tarvitsevat varmistusta.
Jos tunnet itsesi anteliaaksi, voit lahjoittaa ylimääräistä rahaa PayPalin tai luottokortin avulla käyttämällä alta löytyvää "Donate"-nappulaa. Jos haluat lahjoittaa yksittäiselle tiimin jäsenelle, ota heihin yhteyttä henkilökohtaisesti. Pidä mielessäsi, että tätä sivustoa ei olisi olemassa ilman Radixin kovaa raatamista ja visiota.

   


Pelin X juoksu oli mahtava! Voinko linkittää sitä millään tavalla?
Voit vapaasti linkittää yksittäisten pelien sivuille, uutisiin, forumeilla oleviin viestiketjuihin, jne. Älä kuitenkaan linkitä suoraan lataussivuille tai itse tiedostoihin. Näin varmistamme, että sivustolla vierailevat voivat lukea juoksijan kommentteja ja selata muita osia SDA:sta.

Voisitteko ystävällisesti julkaista videoita, joissa näkyisi kaikki välianimaatiot, juoni, temput, bugit ja vaihtoehtoiset reitit?
Olemme pahoillamme, mutta SDA ei ole keskittynyt esittelyvideoihin. Jos pelissä on mahdollista hypätä välianimaatioiden yli, SDA vaatii tämän ominaisuuden käyttöä. Juoksijaakaan tuskin kiinnostaa nähdä sama viiden minuutin alkuesittely viisikymmentä kertaa päivässä. Pelistä riippuen nämä tilanteet ovat kuitenkin mahdollisia, joten ole tarkkana.

Voisitteko juosta pelin X?
Useimmat juoksijat SDA:ssa pelaavat henkilökohtaisista syistä, eivät, koska joku muu haluaa heidän tekevän sitä. Jos kuitenkin haluat nähdä jonkun tietyn juoksun, voit vapaasti laittaa palkkion sen suorittamisesta. Mitä enemmän laitat palkkioon rahaa, sitä huomiota se herättää (hyvässä mielessä). SDA ei tietenkään virallisesti tue rahapalkkioita, joten rahasiirroista neuvotellaan ainoastaan juoksijan ja palkkion tarjonneen välillä.

Entä jos en halua ladata useita eri osia juoksusta?
Jotkut juoksut (lähinnä PC:lle) sisältävät monia eri osia samassa tiedostossa, mutta useimmat ovat saatavilla vain osina. Tämä siksi, koska kaikki eivät halua katsoa koko juoksua. He kenties haluavat nähdä vain pomotaistelut, tai heillä on puhelinmodeemi eivätkä halua odottaa viikkoa päästäkseen katsomaan juoksua. Suosittelemme moniosaisten juoksujen lataamiseen hyvää latausmanageria kuten DownThemAll. Jos lataat monia yksittäisiä juoksuja kerralla, katso tämä viestiketju.

Julkaisetteko kaikki lähetetyt juoksut?
Kaikki juoksut, joissa havaitaan huijauksien käyttöä tai puuttuvia osia, hylätään. Jos videon laatu ei ole tarpeeksi hyvä, kuten esimerkiksi web-kameralla nauhoitettaessa, juoksu hylätään. Varmistajilla on myös mahdollisuus hylätä juoksu, jos se voitaisiin heidän mielestä pelata nopeammin. Huomautettakoon, että juoksu voidaan hylätä, vaikka se olisi nopeampi kuin aiempi samassa kategoriassa. Kenties juoksija käytti nopeampaa tietokonetta tai uutta bugia, mutta juoksu oli muuten heikompi.

Pysyvätkö julkaistut juoksut SDA:ssa ikuisesti?
Ei. Kun tiettyä juoksua parannetaan, vanha poistetaan pelisivulta. Se ei kuitenkaan ole poissa internetistä. SDA:n lisäksi juoksut lisätään archive.org -sivustolle. Vaikka juoksu vanhentuu SDA:ssa, se silti löytyy sieltä.
I love YaBB 1G - SP1!
Minkälaisille peleille hyväksytte juoksuja?
Mille tahansa PC- tai videopelille, jonka on levittänyt valtuutettu kauppias (eli ei itsetehty, shareware, betakopio, jne.). Jos kuitenkin juokset erittäin epämääräisen pelin, et välttämättä löydä sille varmistajaa. Ota kuitenkin huomioon, että SDA:lla on monta omistautunutta juoksijaa, jos pelillä on yksikin arvostelu GameFAQsilla, se ei ole liian härö. Meidän toimintaperiaatteemme on etsiä varmistajia ennen kuin juoksu lähetetään SDA:han.
Kaikki pelit eivät ole sopivia nopeasti läpäistäviksi. Pelin täytyy olla läpäistävissä, joten esimerkiksi The Sims tai World of Warcraft ei käy. Jotkut pelit ovat yksinkertaisesti liian pitkiä, kukaan ei jaksa katsoa 20 tuntia kestävää juoksua, joka on täynnä välianimaatioita (kuten Xenogears). Raja on noin 7 tuntia, mutta lopullisesti se on meidän harkintavallan mukaan. Toinen ongelma on pelityyppi. Ennen emme hyväksyneet tiettyjä genrejä, kuten tappelupelit, mutta nykyisin hyväksymme kaikki joissa juoksu on nopeampi kuin normaalin, kokeneen pelaajan läpipeluu. Tämä tarkoittaa sitä, että raiteilla liikkuvat pelit kuten House of the Dead tai rytmipelit kuten Guitar Hero, eivät ole hyväksyttyjä.

Monet pelit ovat saatavilla usealle eri alustalle. Voit tehdä juoksun millä tahansa alustalla, mutta ihmiset yleensä haluavat nähdä juoksun alkuperäisellä pelikoneella. Jos erot alustojen välillä ovat huomattavia, ne katsotaan eri kategorioiksi. Manuaalisesti ajoitettujen juoksujen kohdalla eri pituiset latausajat huomioidaan loppuajassa varmistamaan reilu vertailu. Jos peli on päivitetty ja siitä on useita versioita, on suositeltavaa käyttää sitä, joka mahdollistaa nopeimman ajan.


Mitä ovat eri kategoriat, kuten any%, low% tai 100%?
Yleensä pelistä on kolme eri tyyppistä juoksua. Ensimmäinen on any% kategoria, jossa teet kaiken mahdollisen päästäksesi pelin loppuun niin nopeasti kuin mahdollista, käyttäen tai hyläten esineitä oman valintasi mukaan. Tätä voidaan kutsua oletuskategoriaksi.
Seuraavana on low%, jossa käytät mahdollisimman vähän esineitä ja päivityksiä päästäksesi pelin loppuun mahdollisimman nopealla ajalla. Tämä voi kuitenkin olla omakohtaista pelille, joten ota yhteys Mikeen tai keskustele siitä forumilla jos olet epävarma, mikä käy low% juoksusta. Low% juoksu ei kuitenkaan estä pakollisten esineiden käyttöä. Hyvä esimerkki tulee Mega Man peleistä, joissa saat aseen jokaiselta robottipomolta tai Maverickilta. Sinun ei pidä minimoida aseiden käyttöä, sillä juoksusi hylätään. Low% juoksu tulee lähes aina olemaan hitaampi kuin any%, mutta joissain tapauksissa kaiken mahdollisen väliinjättäminen voi olla nopein keino. Tällöin kummankin juoksun tarkoitus on sama ja se listataan low% juoksuna.

Kolmas juoksutyyppi on 100%, jossa kerätään "kaikki" mahdollinen. 100% määrittely mille tahansa pelille on tapauskohtaista ellei pelissä ole prosenttimittaria, ja jotkut pelit eivät vain sovellu tähän kategoriaan. Tästä johtuen on välttämätöntä kysyä asiasta Mikeltä tai keskustella asiasta forumeilla. Yleisesti ottaen pidämme ytimekkäistä ja selkeistä määrittelyistä (täydellisten "ostoslistojen" sijaan), jotka erottavat juoksun any%:sta. Hyvä esimerkki on "kaikki kentät". Huono esimerkki on "kaikki esineet" RPG:ssä. Tarvitsetko kaiken mahdollisen? Entä tavoittamattomat esineet? vastavuoroisesti saatavat esineet? Jos otamme kaikki esineet, miksei kaikkia taitoja? Kaikki kentät? Pisin mahdollinen peliaika? Ja niin edelleen.


Entä lukitut palkinnot ja vaihtoehtoiset pelimuodot?
Jos pelissä on lukittuja hahmoja tai bonus aseita jne. joita kerätään palkintoina, tai muita vaihtoehtoisia pelimuotoja, juoksu tässä muodossa luetaan erillisenä kategoriana. Ennen emme hyväksyneet vaihtoehtoisia pelimuotoja ilman, että peliä oli läpäisty ensimmäistä kertaa, mutta nykyisin tämä on vain suositus. Muista, että uusi peli- kategoria on yleensä suosituin, ja useimmat ihmiset haluavat sen olevan saatavilla.

Entä jos pelissä on useampi kuin yksi pelattava hahmo?
Jos hahmoilla on eroavaisuuksia, jotka vaikuttaisivat juoksuun (eri ominaisuuksia, reittejä, jne.), hahmoja kohdellaan eri kategorioina. Jos ero on vain kosmeettinen, juoksut ovat samanarvoisia.

Voinko tehdä moninpelijuoksun ystävieni kanssa?
Kyllä, mutta muista että pelin laatu on yhtä hyvä kuin heikoin lenkkinne, ja että moninpelijuoksuja on vaikea koordinoida. Moninpelijuoksut ovat eri kategoriansa niin kuin yksi- ja moniosaiset: voit käyttää niin montaa pelaajaa, kuin on optimaalista ja nopeampi yhden pelaajan aika poistaa juoksusi SDA:sta. Sinun tulisi käyttää mahdollisimman montaa moninpelitaktiikkaa kuin on mahdollista.

Miksi annatte käyttää bugia X, mutta ette bugia Y?
Pyrimme yleispäteviin sääntöihin, jotka pätevät kaikkiin peleihin laatimatta sääntöjä jokaiselle erikseen. Käytännössä jotkut pelit tarvitsevat omia sääntöjään ja sille ei voi mitään. Esimerkiksi "4 minuutin" Zelda bugia ei hyväksytä, koska Radix ei pidä siitä.

Miksi sallitte bugit, mutta ette huijauskoodeja tai kikkoja kuten vääntyneitä pelikasetteja?
Bugien käyttäminen on vain pelin ominaisuuksien hyödyntämistä sallituissa rajoissa. Jos käytät huijauskeinoja tai ulkopuolisia muutoksia, rikot pelin sääntöjä. Mitä huijaus- ja testauskoodeihin tulee, ne ovat tarkoituksella ohjelmoitu, joten ne ovat automaattisesti pelin sääntöjen vastaisia.
I love YaBB 1G - SP1!
Miten juoksut ajastetaan?
Jos suoritusaika näkyy pelin lopussa, ja se on tarkka, käytämme sitä ajastukseen. Jos peli esimerkiksi pyöristää tallennusajasta sekunnit pois (kuten Star Ocean 2), se on liian epätarkka meille. Jotkut peliajastimet eivät huomioi valikoissa ja välianimaatioiden katselussa käytettyä aikaa, joten niidenkin näyttämä aika on liian epätarkka. Joissain peleissä on ajastin, mutta sitä ei näy pelin lopussa. Useimmiten pelin omaa ajastinta ei käytetä. Esimerkiksi RPG-peleissä näkyy tarkka aika, jota voidaan käyttää ajastukseen: katsot vain ajan ennen pomotaistelua ja lisäät taistelussa kestäneen ajan sen lisäksi.
Jos peli ei sisällä ajastinta, juoksu ajastetaan manuaalisesti. Kun pelaaja pääsee ohjaamaan pelihahmoa, ajastus aloitetaan. Kun ohjattavuus hahmosta menetetään, vaikka se olisi vielä pomotaistelunkin jälkeen mahdollista, ajastus lopetetaan. Mahdollista hahmon liikuttelua lopputekstien aikana tai niiden jälkeen ei kuitenkaan huomioda. Moniosaisilla juoksuilla ajastus loppuu ensimmäisen laitteesta riippuvan tapahtuman alkaessa, yleensä tallentamisen. Tallennusta ladattaessa, ajastus jatkuu kun hahmon liikuttaminen on mahdollista. Yli kolmen tunnin juoksuista poistetaan sekunnit, koska variaatiot ajastuksessa voivat olla huomattavia.

Jos peli mahdollistaa tallentamisen milloin tahansa (eli ei sisällä tallennuspisteitä), puolen sekunnin rangaistus lisätään jokaista tallennusta kohti. Tämä siksi, ettei juoksu sisältäisi mahdollisesti tuhansia osia. Emme estä juoksun osioimista jos peli sisältää tallennuspisteitä, sillä ne ovat jo itsessään eräänlainen este. Puolen sekunnin rangaistus pätee normaaleihin ja pikatallennuksiin, kuitenkaan laskematta valikoissa käytettyä aikaa. Automaattisesti tallennukset eivät johda rangaistukseen, sillä juoksija ei voi välttää niitä.


Miten nauhoitan juoksuni?
PC peleille tarvitset ohjelman, joka pystyy nauhoittamaan pelikuvaa. Uusille peleille käytetään yleisimmin Frapsia, Camtasiaa ja Camstudiota. Valitettavasti vanhoja DOS-pohjaisia pelejä on vaikeaampi nauhoittaa, tällöin tarvitset DVD-nauhoittimen.
Konsolipeleillä nauhoitus on paras suorittaa yhdistämällä konsolin ulostulo DVD-nauhoittimeen. Web- tai digitaalikameroiden nauhoituksia ei hyväksytä. Käytä XP tai SP nopeutta parhaimman laadun saavuttamiseksi. Game Boy ja Game Boy Advance pelien nauhoittamiseen, käytä Game Boy Player lisäosaa yhdistääksesi pelikone GameCubeen: aseta ruudun koko normaaliksi ja suodatin tarkaksi, käytä kuvan kehyksenä 20. (tyhjä) ja älä vaihda kuvaa koko ruudun kokoiseksi. Kun olet nauhoittanut juoksusi levylle, viimeistele se, jotta tietokoneet pysyvät lukemaan sitä.

Voit lähettää videon meille monella eri tavalla. Yksinkertaisin keino on lähettää viimeistetyt levyt Natelle. Vaihtoehtoisesti voit kopioida levyjen VOB tiedostot ja luoda niistä torrentin, jonka lähetät Natelle. Kun otat yhteyttä Mikeen, hän kertoo sinulle kuinka lähettää juoksu Natelle.

Voit myös halutessasi koodata juoksun itse. Lue Tietokanta saadaksesi lisätietoa asiasta. Valmistaudu lähettämään miinutin mittainen testipätkä Tech Support forumille ennen kuin prosessoit koko juoksun. Juoksua ei hyväksytä jos siinä ei ole ääniä, ne ovat liian kovalla tai säröileviä tai olet itse lisännyt siihen musiikkia.


Voinko keskeyttää pelaamisen aikana? Entä jos puhelin soi tai minulle tulee vessahätä?
Jos hyödyt siitä juoksussasi (esimerkiksi nopeuttaaksesi Mega Manin pomotaisteluja), on suositeltavaa tehdä niin. Älä kuitenkaan yritä manipuloida aikaa keskeyttämällä. Vaihdamme manuaali ajastukseen, joten pidentäisit vain omaa kokonaisaikaasi. Tarpeetonta pysähtelyä ei oteta pois kokonaisajastasi, ja juoksusi todennäköisesti hylätään huonon pelilaadun takia. Ennen kuin aloitat juoksusi, on parasta käydä vessassa, sammuttaa kännykkä ja eliminoida kaikki muut mahdolliset häiriötekijät.

Käytän DVD-nauhoitinta ja yksiosainen juoksuni uhkaa venyä yli kahden tunnin. Voinko vaihtaa levyä?
Kyllä, sinun itse asiassa täytyy pitää tauko ja vaihtaa levyä jo videon laadun säilyttämiseksi. Kunhan vain kerrot milloin levyn vaihto tapahtuu, siihen kulunut aika poistetaan kokonaisajasta, joten älä hosu levyjä vaihtaessasi. Monet juoksijat pysähtyvät kohtaan, josta on vaikea päästä eteenpäin, to demonstrate that they could not use the disc switch as an opportunity for segmentation, but this is not required.

WHOOOO! Nauhoitin hyvän juoksun, miten lähetän sen?
Lue lähettämissivu ja ota yhteys Mikeen.

Mikä on sopiva muoto kommenteilleni?
Lähetä kommenttisi puhtaana tekstinä. Jos haluat enemmän sanavaltaa siihen, miltä kommenttisi näyttävät, tai haluat säästää SDA:n tiimiä työltä, voit käyttää perus HTML-tageja, mutta ei yhden rivin kuvia kiitos. Voit vapaasti käyttää SDA:n CSS tiedostoa (laita se samaan kansioon kuin HTML) ja katsoa jo julkaistuja juoksuja saadaksesi idean, miltä kommenttisi tulevat näyttämään.

Uusi juoksu julkaistiin erilliseen kategoriaan ja se näytti paljon paremmalta kuin omani, voisitteko poistaa minun juoksun?
Tietenkin! On täysin sinun päätettävissä, haluatko pitää juoksuasi SDA:ssa vai ei. Kysy vain Enhasalta.





Palaa pelilistaan, uutisiin tai etusivulle.
Edit history:
65: 2008-05-09 10:43:14 pm
Termit kannattaisi yhtenäistää (käytän eri ilmaisuja kuin sinä, joten nämä erot voivat hieman hämätä ellei alkutekstiä tunne), joten näistä kannattaisi sopia vielä kimpassa. Tarkoitan sanoja kuten esimerkiksi peluu/juoksu, forum/keskustelualue tai kategoria/(luokka, luokitus).

Itse suosisin ilmaisuja, jotka ovat lähempänä suomea tai merkitystä, mutta toisaalta, jos jotkin ilmaisut menevät naurettavuuden puolelle, kun yritetään kääntää ilmaisuja, jotka ovat jo vakiintuneet suomenkieleen, kuten striimaus (toinen ilmaus olisi suoraluku tjsp. En tosin käyttänyt sitä tekstissäni, vaan kiersin sen ymmärrettävyyden vuoksi).

Otin tekstisi ylös ja korjailen, jos korjattavaa on, teen muutamia vaihtoehtoisia ilmaisuja, jne. Pistän sen tänne sitten vertailtavaksi. Näin pikaisen vilkaisun perusteella runko näyttää kyllä ihan hyvältä.

Muuten:

Monet juoksijat pysähtyvät kohtaan, josta on vaikea päästä eteenpäin, to demonstrate that they could not use the disc switch as an opportunity for segmentation, but this is not required.

varmaan voisi kääntää:

Monet juoksijat pysäyttävät tallennuksen kohtaan, johon olisi hankala päästä uudelleen osoittaakseen, että he eivät voisi käyttää tilaisuutta hyväkseen osioidakseen peluutaan. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista.
Minulle ainakin termin "nopeusjuoksu" käyttäminen kuulostaa tahattoman kankealta. Samoin tietysti termin runner kääntäminen juoksijaksi. Käännöksen on hyvä olla tarkka, mutta tuo menee jo naurettavuuksiin. Ongelmanahan on tietysti että noille ei ole oikeaa vastinetta, kun ei "sceneä" Suomesta löydy.

Ehdotuksena heitän käännökset "pikapelaus" tai "pikapeluu" (tai vastaava) sekä "pelaaja". Tässä tuskin tarvitsee eritellä pelaajia, kun dokumentin muut osat määrittelevät toiminnan kuitenkin tarpeeksi tarkasti väärinkäsitysten välttämiseksi. Tälläisten termien käyttäminen varmasti myös lisäävät hakukonehittejä kun joku tajuaa niillä hakeakin. Wink

Mukava nähdä kuitenkin että tällekin on löytynyt tekijöitä.
Itse olen käyttänyt termiä "nopeuspeluu" pääasiallisesti omassa tekstissäni... mutta olen aivan samaa mieltä siinä suhteessa, että kankeita ilmauksia olisi syytä välttää, mikäli se vain on mahdollista. Kuitenkin tekstin pitäisi olla mahdollisimman hyvää suomea myös siinä suhteessa, että kaikki anglismit ym. vieraskieliset derivantit olisi heivattava pellolle. Olisihan se hieman hölmöä, jos englantia osaamaton henkilö saa tavata käännöstä sanakirja kädessä! Toisaalta sanat kuten kategoria, saattavat olla jo niin vakiintuneita yleiskieleen, että niiden muuttaminen esim. "luokaksi/luokitukseksi" voi olla hieman turhaa. Juuri tämän takia toivon kuulevani ehdotuksia myös muilta, jotta saavutettaisiin paras lopputulos.

Pikapeluu on sinänsä hyvä, mutta erityisesti esim. 8 tunnin "pikapeluut" kuulostavat hieman oudoilta. Ei sillä että "nopeuspeluu" olisi tässä suhteessa ylivoimaisen erinomainen... pistän tuon mietintämyssyn alle. Smiley
Edit history:
65: 2008-07-06 02:44:40 pm
I have finished the texts, corrected all the mistakes I could find (ran it through a spell checker, too), and I these will be the final versions from me unless people object to that or mistakes are found. Here they are.
Viimeistelin tekstit, ja nämä tulevat olemaan lopulliset versiot kustakin tekstistä ellei virheitä löydy tai joku keksi parannuksia. Olen kuitenkin suhteellisen varma että (selkeitä) virheitä ei pitäisi olla.

RULES:

Sääntöjen määrittäminen erityyppisille peleille voi olla hankalaa, joten asian helpottamiseksi tämä sivu listaa säännöt nopeuspeluuvideoiden tekemistä aikovalle. Jokainen nopeuspeluu tarkistetaan erikseen mahdollisten huijausyritysten ja laatupuutteiden varalta. Huomioi, että mikäli videossasi on huomattavasti parantamisen varaa, sitä ei todennäköisesti hyväksytä. Yritä parhaasi!

]Miksi säännöt ovat tarpeellisia[?
Nopeuspelaamiseen liittyy pelistä riippumatta tietynlainen kilpailuhenkisyys. Säännöt ovat luotu takaamaan pelaajille tasavertaisen ja reilun kilpailupohjan. Useimmat säännöistä ovatkin jokseenkin itsestään selviä, mutta olemme pyrkineet sisällyttämään mahdollisimman paljon väärinkäsitysten välttämiseksi.

]Entä jos en samaa mieltä säännöistänne[?
Käytä hyväksesi [keskustelualuetta], jossa voit kertoa mikä sinua häiritsee ja miksi. Olemme avoimia ehdotuksille ja järkevälle keskustelulle. Mikäli riittävän moni ei pidä tietystä asiasta, saatamme päätyä sopuratkaisuun; se ei olisi ensimmäinen kerta.

]Miksi jotkut asiat hyväksytään joissakin peleissä, mutta ei toisissa[?
Vaikka meillä onkin perussäännöt, jotka pätevät useimpiin peleihin, on sääntöjä, jotka eivät yksinkertaisesti sovi joihinkin peleihin. Toisaalta jotkut pelit vaativat sääntöjä, joita ei näistä perussäännöistä löydy. Tämän vuoksi kyseisten pelien sivuilla on lisämaininta esimerkiksi kelpaamattomista vaikeustasoista, pelin versio(i)sta, ajanmittauksesta tai tahattoman ohjelmistovirheen hyväksikäyttämisestä.

]Perustavat säännöt[:

* Ensinnäkin, huijaaminen on ]ehdottomasti kielletty[. Vain rehellisesti tehdyt nopeuspeluut hyväksytään. Mikäli olet epävarma jostain asiasta, [kysy asiasta keskustelualueelta].
* Sinun tulee nauhoittaa koko nopeuspeluusi alusta loppuun, jotta voimme jakaa sitä tai ylipäätään julkaista sen. Olemme hieman nirsoja äänen/kuvan suhteen ([UKK]), joten älä nauhoita näyttöäsi webkameralla tai videokameralla. Poikkeuksena ovat Nintendo DS sekä muut yksittäistapaukset, joissa erikseen pyydämme sinua käyttämään kyseisiä menetelmiä. Erityistapauksissa saatamme pyytää sinua kuvaamaan itseäsi pelaamassa, jotta voimme todentaa peluusi sääntöjenmukaisuuden.
* Pidätämme oikeuden ottaa jakelusta minkä tahansa julkaistun nopeuspeluuvideon, jos näemme sen aiheelliseksi, esimerkiksi mikäli julkaisun jälkeen videossa huomataan vaikkapa eroavaisuuksia elinvoimassa (jolloin annamme sinulle mahdollisuuden selvittää asian) tai myöhemmin julkaistu nopeuspeluu todetaan pelaamisen osalta huomattavasti paremmaksi. Jälkimmäisessä tapauksessa peluu saattaa olla jopa toisesta luokituksesta tai alustasta.
* Virtualisointi: Me ]EMME[ hyväksy nopeuspeluuvideoita, jotka ovat nauhoitettu emulaattorilla (ZSNES, VBA, DOSBox, jne.) tai muita virtualisoivia ohjelmistoja (Wine, VMWare, jne.). Tämä johtuu siitä, että emulaattorit tarjoavat usein mahdollisuuden nauhoittaa pelejä kuva kuvalta ja sitten toistaa sen normaalilla nopeudella. Lisäksi useimmissa emulaattoreissa sekä virtualisointiohjelmistoissa on pieniä epätarkkuuksia ajoituksessa ja pelien hidastumisissa, jotka estävät tarkan vertailun peluiden välillä. Lopuksi on myös todettava, että ROMien hankkiminen on yleisesti ottaen laitonta useimmissa maissa. Huomioi, että virallisesti tuetut emulaattorit kuten Game Boy Player GameCubelle, Virtual Console tai GameTap ovat poikkeus tähän sääntöön. Useiden virallisten emulaattorien puutteellisuudesta johtuen kuitenkin toivomme sinun käyttävän alkuperäistä laitteistoa silloin, kun se on suinkin mahdollista.
* Laitteen muuntelu: Lisälaitteiston, kuten esimerkiksi GameSharkin tai Game Genien käyttö on kielletty. Kyseiset laitteet mahdollistavat pelin parametrien muuntelun ja saattavat suoda sinulle epäreilun edun. Poikkeuksena sääntöön ovat modpiirit ja käynnistyslevykkeet (boot disks), joiden avulla voit pelata pelejä, jotka ovat maa-aluelukituksesi ulkopuolelta, sekä viralliset lisälaitteet. Esimerkiksi PlayStation 2:n kiintolevy on sallittu, mutta HD Loader -ohjelman käyttö (joka lataa pelin kiintolevyltä) on kielletty.
* Pelin muuntelu: Pelin poistaminen laitteesta tai sen muuntaminen käytön aikana on ehdottomasti kielletty. Esimerkkejä tästä ovat pelimodulin vetäminen puolittain ulos kesken peluun The Legend of Zelda: Ocarina of Time -pelissä sekä CD-luukun avaaminen välianimaatioiden ohittamiseksi The Legend of Zelda: Twilight Princess -pelissä. Tämän tyyppiset ohjelmavirheet ovat tyypillisesti hyvin sekavia ja epävakaita. Ne voivat myös vahingoittaa peliä pysyvästi. Jos et ole varma siitä, mitä tämä sääntö tarkoittaa, säännön voi ilmaista näinkin päin: Älä käpälöi laitettasi kun pelaat, äläkä muuntele itse peliä missään vaiheessa.
* Turbo-ohjaimet: Jos käytät muuta kuin konsolin mukana tulevaa virallista ohjainta, saat käyttää vain ja ainoastaan niitä ominaisuuksia, jotka ovat myös käytettävissä virallisessa ohjaimessa, joka tulee laitteen mukana. Näin ollen turbo-näppäinten (jotka mahdollistavat esimerkiksi epäinhimillisen tulitusnopeuden) käyttö on sallittua vain TurboGrafx-16:n kaltaisissa konsoleissa, joiden mukana tulee turbo-ohjain. Jos peli tarjoaa "turbo-fire" -vaihtoehdon (tai vastaavan jollain toisella kuvauksella), voi sitä käyttää. Mikäli pelaaja tulittaa nopeuspeluussaan hyvin nopeasti häneltä saatetaan pyytää videokuvaa todisteeksi kyvystään rämpyttää.
* Koodit: Etua antavien koodien käyttö on kielletty, kuten vaikkapa koodi joka antaa lisää elämiä, vähentää vastaanotettua vahinkoa jne. Jos koodi vaikuttaa vain ulkonäköön, kuten puvuton Samus Metroidissa (NES), sitä voi käyttää. Koodi, joka vaikeuttaa peliä, voi soveltua erilliseksi luokaksi. Esimerkkinä tästä annettakoon Donkey Kong Country 3 105%.

]Tallennus ja ajan mittaus[:

* Peleissä, joissa voit tallentaa pelitilanteen ja myöhemmin jatkaa siitä, mihin jäit, voidaan nopeuspelata käyttäen ]osioita[. Osioita voi yrittää parantaa niin monta kertaa kuin haluaa. Muista, että osioinnin tarkoitus ei ole helpottaa urakkaasi tai nopeuttaa itse peluun tekovaihetta. Osioissa tehdyn nopeuspeluun odotetaan ottavan enemmän riskejä ja tekevän vähemmän virheitä. Käytä niin monta osiota kuin optimaalisen ajan saavuttaminen vaatii. Vähäisellä määrällä osioita ei itsessään ole merkitystä. Huomaa erityisesti, että sinulla ei ole mitään pakkoa pitäytyä samassa määrässä osioita kuin peluu, jota yrität syrjäyttää. Lopputulos ratkaisee.
* Nopeuspeluuta, jossa ei tallenneta, kutsutaan ]yksiosaiseksi[ (YO) (single-segment, SS) nopeuspeluuksi. Osioissa tehty, nopeampi nopeuspeluu ei syrjäytä yksiosaista nopeuspeluuta, koska ne ovat eri luokkia ja yksiosainen on rajoittavampi. Yksiosainen nopeuspeluu voi toki syrjäyttää hitaamman, osioissa tehdyn peluun. Jokainen tallennus ja pelin lopettaminen on osio. Vaikka käyttäisitkin tallennusta vain siirtyäksesi toiseen paikkaan ja jatkaisit sitten loppuun asti, peluusi ei enää ole yksiosainen. Ainoa poikkeus tähän sääntöön on mahdollinen silloin, kun ainoa tapa edetä pelissä on käynnistää laite uudelleen.
* Joidenkin pelien kohdalla on mielekästä pitää listaa ]yksittäisistä tasoista[ (YT) (individual levels, IL). Mikäli pelisi on soveltuva (kysy, jos et ole varma), voit tarjota meille nopeuspeluita niin monesta yksittäisestä tasosta kuin haluat. Mikäli pelistä ei ole tehty YT-peluita, niin kaikki tasot on pelattava läpi, jotta yhtäkään tasoista voidaan ottaa vastaan. Sinun ei tosin tarvitse pelata kaikkia yksittäisiä tasoja. On yleistä, että ryhmä pelaajia tekee yhteistyötä saadakseen kaikki tasot pelattua.
* Muista, että nopeus on pääasia. Muut arvot, kuten viihdyttävyys, ovat sivuseikkoja. Voit tehdä hienon tempun, jonka takia tuhlaantuu sekunti tai pari, mutta peluun laatua arvioitaessa tämä alentaa peluusi arvoa tarkistajan silmissä, ei lisää sitä. Jos tuhlaat liikaa aikaa, arvioijat hylkäävät peluusi jo sillä perusteella. Sinun täytyy myös ohittaa tai nopeuttaa tekstiä välianimaatioissa, mikäli se on mahdollista.
* Pelinsisäinen ajanmittaus: Pelin omaa ajanmittausta käytetään, paitsi jos se on epäluotettava tai sitä ei näytetä pelin päättyessä. Katso [UKK:sta], millä periaatteella aikaa mittaamattomien pelien ajanmittaus tehdään.
* Syrjäyttäminen: Peleissä, joissa aika on laskettu ilman pelinsisäistä ajanmittausta, on parannetun ajan oltava yhden sekunnin nopeampi, jotta peluu lisätään sivustolle. Yli kolmen tunnin peluut lasketaan minuutin tarkkuudella, kun niiden kesto mitataan ilman pelinsisäistä ajanmittausta, joten näissä tapauksissa vähimmäisparannus on minuutti. Mikäli pelin kello mittaa sekunnin osia, saatetaan sekuntia pienemmät parannukset hyväksyä. Vähimmäisvaatimus on tällöin pienin pelin antama aikayksikkö. Jos saavutat ajan, joka on hädin tuskin nykyistä parempi, mutta aikaa voisi silti parantaa (ehkäpä äskettäisten löydösten ansiosta), saatamme pyytää sinua yrittämään uudestaan. Toisaalta, mikäli peluu on jo ennestään erittäin lähellä parasta mahdollista tulosta - kuten Contra (Probotector Euroopassa) tai Super Mario Bros. - vain hyvin pieni parannus on mahdollinen.

]Erityismaininnat[:

* Monet PC-pelit sallivat joidenkin toimintojen automatisoimisen ]komentosarjojen[ (scripts) tai makrojen avulla. Peliin kuuluvat komentosarjat ovat sallittuja, mutta ulkoiset komentosarjat, kuten AutoHotkey-ohjelma, eivät ole. (Aiemmin ulkoiset komentosarjat eivät olleet erikseen kiellettyjä SDA:ssa, joten ne ovat edelleen sallittuja joidenkin pelien kohdalla ennakkotapausten johdosta.) Komentosarjattomat peluut ja niitä käyttävät ovat eri luokkia. Komentosarjattomat nopeuspeluut, jotka ovat niitä käyttäviä nopeampia, syrjäyttävät komentosarjoja käyttävät peluut
* Jotkut pelit, joissa voit tallentaa missä tahansa (yleensä valikon kautta), laittavat pelihahmon eri paikkaan kun tallennus ladataan verrattuna siihen, missä itse tallennus tapahtui. Tähän viitataan, kun puhutaan tallennusloikkauksesta (save warping). Radix ei pidä tästä, joten hän ei sallinut tätä alkuaikoina. Nykyään voi oikoa tallennuspisteiden avulla niin paljon kuin sielu sietää. Useimmat pelaajat käyttävät tallennusloikkausta kuin suinkin mahdollista, koska oikominen on monen mielestä kiinnostavampaa katseltavaa kuin paluumatka.
* Joissakin peleissä on mahdollista säästää aikaa tapattamalla pelihahmo, joko täten palaamalla takaisin paikkaan, jossa olet jo ollut tai täydentämällä pelihahmon aseistusta tai elinvoimaa. Tähän viitataan, kun puhutaan ]kuoleman hyväksikäyttämisestä[ (death abuse). Radix ei koskaan pitänyt tästäkään, joten hän antoi pieniä, joskin epäsäännöllisiä aikarangaistuksia tämän käytöstä. Monet nopeuspelaajat ovat pelihahmon tapattamista vastaan, jos sitä käytetään aseistuksen tai elinvoiman täydentämiseksi;  tämä saatetaan mieltää huonommaksi pelaamiseksi kuin ilman sitä selviytyminen. Päinvastaisesti pelaajia yleensä rohkaistaan hyväksikäyttämään kuolemaa turhien paluumatkojen välttämiseksi.
* Vahingossa tapahtuneet (tai muuten vain aikaa vievät) kuolemat saatetaan hyväksyä pitkissä yksiosaisissa nopeuspeluissa, mutta kuolemat ositetussa peluussa näyttävät hirveiltä ja peluu todennäköisesti hylätään jo pelkästään tämän perusteella. Mikä tahansa kuolemia sisältävä peluu luokitellaan erilliseksi luokaksi peluista, joissa pelaaja ei kuole, sillä videota katsoessa voi olla hankala todeta, tapattiko pelaaja hahmon vai sattuiko kuolema vahingossa.
* Tahattomat ohjelmistovirheet (glitches): Monet nopeuspeluut käyttävät edukseen tahattomia ohjelmistovirheitä. Useimmat ohjelmistovirheet ovat nykyään sallittuja, mukaan lukien aiemmin kielletty rajojen ohittamiseen (RO) (out of bounds, OOB) ja ilman loogista selitystä paikasta toiseen siirtymiseen liittyvät ohjelmistovirheet. Tähänkin sääntöön löytyy muutama poikkeus, kuten The Legend of Zelda: A Link to the Past -pelissä esiintyvä ”ylös” ja ”alas” -painikkeita yhtaikaa painamalla tuotettava ohjelmistovirhe, jonka avulla voi ohittaa koko pelin Ganonia myöten.
* Tahattomien ohjelmistovirheiden luokittelu: Jos pelissä voi ohittaa pelin rajat, siirtyä seinien läpi tai loikata paikasta toiseen vain vähässä määrin, kuten kattoon kiipeäminen Mega Man X -pelin Flame Mammoth -tasossa tai Deku Treen ohittaminen The Legend of Zelda: Ocarina of Time -pelissä, niin näissä tapauksissa luokitus ]EI[ muutu. Toisaalta mikäli rajojen ohittaminen, seinien läpi siirtyminen tai paikasta toiseen loikkaaminen aiheuttaa sen, että pelaaja pystyy ohittamaan suuria osia pelistä, jopa kokonaisia tasoja, niin kyseessä on erillinen luokka. Esimerkkeinä tästä mainittakoon vaikkapa Metroid Prime -pelin salaiset maailmat tai Castlevania: Circle of the Moon -pelin kutsuloikka (summon warp). Peluu, joka ei käytä näitä tahattomia ohjelmistovirheitä hyväkseen, voi syrjäyttää niitä käyttävän nopeuspeluun, mikäli se on nopeampi kuin ko. ohjelmistovirheitä käyttävä peluu.

FAQ:

Muita tärkeitä sivuja: 
Säännöt 
Lähettäminen/Yhteydenotto 
UKK:n eri alueet: 
Sivuilla vierailu ja juoksujen katsominen 
Juoksun suunnittelu 
Juoksun nauhoitus ja lähettäminen 


--------------------------------------------------------------------------------


Kuka pyörittää SDA:ta?
Pääjehu SDA:n takana on Nolan 'Radix' Pflug, 27 vuotta. Hän perusti SDA:n huhtikuussa 1998 yhdistämällä kaksi Quake-sivustoa ja laajensi sitä sittemmin Metroid Primelle 100%:n 1:37 peluullaan marraskuussa 2003, ja lopulta kaikille peleille maaliskuussa 2004. Nathan Jahnke, 24 vuotta, liittyi mukaan hänen arvokkailla nauhoittamistaidoillaan kesällä 2004. Hän koodaa kaikki peluut, jotka on lähetetty DVD:llä (noin puolet tämän sivuston sisällöstä). Sivuston suosion kasvaessa ja tiimin vapaa-ajan vähetessä vuoden 2006 loppua kohti, Mike Uyama, 24 vuotta, otettiin mukaan yhteydenotto- ja varmennusprosessiin. Alastair 'DJGrenola' Campbell, 28 vuotta, otti toimenkuvakseen päivittää ja ylläpitää sivustoa. Ahkera Alastair luopui tästä roolista liiallisen stressin vuoksi tammikuussa 2008. Kevin 'Enhasa' Juang, 25 vuotta, pestautui hänen tilalleen. Nykyään Radix käy sivustolla silloin tällöin poistelemassa bottiviestejä ja huutamassa ihmisille jotka vastaavat niihin. 

Kuinka voin auttaa tätä sivustoa?
Voit tietenkin itse pelata pelejä läpi mahdollisimman nopeasti tai vaihtoehtoisesti varmentaa peluita. ]Viestiketju[ keskustelualueella pitää listaa peluista, jotka tarvitsevat tarkistusta.

Jos tunnet itsesi anteliaaksi, voit lahjoittaa ylimääräistä rahaa ]PayPalin[ tai luottokortin avulla käyttämällä alta löytyvää "Donate"-nappulaa. Jos haluat lahjoittaa yksittäiselle tiimin jäsenelle, ota heihin yhteyttä henkilökohtaisesti. Pidä mielessäsi, että tätä sivustoa ei olisi olemassa ilman Radixin kovaa työtä ja visiota. 

[DONATE]


Pelin X peluu oli mahtava! Voinko linkittää sitä millään tavalla?
Voit vapaasti linkittää yksittäisten pelien sivuille, uutisiin, keskustelualueella oleviin viestiketjuihin, jne. Älä kuitenkaan linkitä suoraan lataussivuille tai itse tiedostoihin. Näin varmistamme, että sivustolla vierailevat voivat lukea juoksijan kommentteja ja selata muita osia SDA:sta. 

Voisitteko julkaista videoita, joissa näkyisi kaikki välianimaatiot, temput, vaihtoehtoiset reitit, tahattomien ohjelmistovirheiden käyttö tai juoni?
Valitettavasti SDA ei ole keskittynyt esittelyvideoihin. Jos pelissä on mahdollista hypätä välianimaatioiden yli, näin tulee tehdä. Pelaajaakaan tuskin kiinnostaa nähdä sama viiden minuutin alkuesittely sadatta kertaa. Jotkut pelit eivät tosin salli välivideoiden jättämistä väliin, joten joissakin peluissa saatat päästä nauttimaan myös juonesta.

Voisitteko nopeuspelata pelin X?
Useimmat nopeuspelaajat SDA:ssa pelaavat henkilökohtaisista syistä, eivät siksi, koska joku muu haluaa heidän tekevän sitä. Jos kuitenkin haluat nähdä jonkun tietyn peluun, voit vaikkapa asettaa palkkion sen suorittamisesta. Mitä enemmän laitat palkkioon rahaa, sitä huomiota se tietysti herättää (hyvässä mielessä). SDA ei toisaalta virallisesti tue rahapalkkioita, joten rahasiirroista neuvotellaan ainoastaan pelaajan ja palkkion tarjonneen välillä.

Entä jos en halua ladata useita eri osia peluusta?
Jotkut peluuvideot (lähinnä PC:llä tehdyt) sisältävät monta osaa yhdessä tiedostossa, mutta useimmat ovat saatavilla vain osina. Tämä siksi, koska kaikki eivät halua katsoa koko peluuta. Kenties heitä kiinnostavat vain pomotaistelut, tai heillä on puhelinmodeemi eivätkä he halua odottaa viikkoa päästäkseen katsomaan ylipäätään jotain. Suosittelemme moniosaisten juoksujen lataamiseen hyvää ]latausmanageria[ kuten ]DownThemAll[. Jos lataat monia yksittäistasopeluita kerralla, katso tämä ]viestiketju[.

Julkaisetteko kaikki lähetetyt peluut?
Emme. Kaikki peluut, jotka todetaan huijauksilla tai muilla kielletyillä keinoilla saavutetuiksi tai joista puuttuu osia, hylätään. Jos videon laatu ei ole riittävän hyvä, kuten esimerkiksi web-kameralla nauhoitettu peluu, peluu hylätään. Tarkistajilla on myös mahdollisuus hylätä juoksu, jos siinä on heidän mielestä huomattavasti parantamisen varaa. Huomautettakoon, että juoksu voidaan hylätä, vaikka se olisi nopeampi kuin aiempi samassa kategoriassa. Kenties juoksija käytti nopeampaa tietokonetta tai uutta bugia, mutta juoksu oli muuten heikompi. 

Pysyvätkö julkaistut peluut SDA:ssa ikuisesti?
Ei. Kun tiettyä peluuta parannetaan, vanha poistetaan sivustolta. Se löytyy kuitenkin Internetistä, sillä SDA:n lisäksi peluut lisätään archive.org -sivustolle. Vaikka peluu syrjäytetään SDA:sta, se löytyy edelleen Internet Archivesta.

Minkälaisille peleille hyväksytte peluita?
Mille tahansa PC- tai videopelille, jonka on levittänyt valtuutettu kauppias (eli ei omatekemä, shareware, betakopio, jne.). Jos kuitenkin nopeuspelaat hyvin tuntemattoman pelin, sille ei välttämättä löydy tarkistajaa. Ota kuitenkin huomioon, että SDA:lla on monta omistautunutta pelaajaa, ja jos pelillä on esimerkiksi yksikin arvostelu GameFAQsissa, se ei todennäköisesti ole liian harvinainen. Meidän toimintaperiaatteemme on etsiä tarkistajia ennen kuin juoksu lähetetään SDA:han.
Kaikki pelit eivät ole sopivia nopeasti läpäistäviksi. Pelin täytyy olla läpäistävissä, joten esimerkiksi The Sims tai World of Warcraft eivät käy. Jotkut pelit ovat yksinkertaisesti liian pitkiä; kukaan ei jaksa katsoa 20 tuntia kestävää juoksua, joka on täynnä pakotettuja välianimaatioita (kuten Xenogears). Raja on noin 7 tuntia, mutta loppupeleissä tarkistajat päättävät, onko peluu liian pitkä. Toinen ongelma on pelityyppi. Ennen emme hyväksyneet tiettyjä pelityyppejä, kuten tappelupelit, mutta nykyisin hyväksymme kaikki ne, joissa peluu on nopeampi kuin kokeneen pelaajan normaali läpipeluu. Tämä tarkoittaa sitä, että raiteilla liikkuvat pelit kuten House of the Dead tai rytmipelit kuten Guitar Hero, eivät ole hyväksyttyjä. 

Monet pelit ovat saatavilla usealle eri alustalle. Voit tehdä peluun millä tahansa alustalla, mutta katsojat yleensä haluavat nähdä juoksun alkuperäisellä pelikoneella. Jos erot alustojen välillä ovat huomattavia, ne erotellaan luokiksi. Käsin ajoitettujen juoksujen kohdalla eri pituiset latausajat huomioidaan loppuajassa varmistamaan reilu vertailu. Jos peli on päivitetty ja siitä on useita versioita, on suositeltavaa käyttää sitä, joka mahdollistaa nopeimman ajan. 


Mitä ovat eri luokat, kuten any%, low% tai 100%?
Yleensä pelistä on mahdollista tehdä kolme erityyppistä juoksua. Ensimmäinen on any% kategoria, jossa teet kaiken mahdollisen päästäksesi pelin loppuun niin nopeasti kuin mahdollista, käyttäen tai hyläten esineitä oman valintasi mukaan. Tätä voidaan kutsua oletuskategoriaksi.
Seuraavana on low%, jossa käytät vain esineitä, joita ilman peliä ei voi läpäistä, ja tähän pyritään mahdollisimman nopeasti. Tämä voi kuitenkin vaihdella pelikohtaisesti, joten ota yhteys Mikeen tai keskustele siitä keskustelualueella, jos olet epävarma siitä, mikä käy low% peluusta. Low% peluu ei estä pakollisten esineiden käyttöä. Mega Man -pelit käyvät hyvästä esimerkistä, joissa saat aseen jokaiselta robottipomolta tai Maverickilta. Sinun ei tule minimoida aseiden käyttöä, sillä peluusi hylätään liian hitaana. Low% peluu on lähes aina hitaampi kuin any%, mutta joissain tapauksissa kaiken mahdollisen väliinjättäminen voi olla nopein keino. Tällöin kummankin peluun tarkoitus on sama ja se listataan low% peluuna.

Kolmas juoksutyyppi on 100%, jossa kerätään "kaikki" mahdollinen. 100% määrittely mille tahansa pelille on tapauskohtaista ellei pelissä ole prosenttimittaria, ja jotkut pelit eivät yksinkertaisesti sovellu tähän kategoriaan. Tästä johtuen on välttämätöntä kysyä asiasta Mikeltä tai keskustella asiasta keskustelualueella. Yleisesti ottaen pidämme ytimekkäistä ja selkeistä määrittelyistä (täydellisten "ostoslistojen" sijaan), jotka erottavat peluun any% peluusta. Hyvä esimerkki on "kaikki tasot", esimerkiksi Super Mario Brothers 3:ssa. Huono valinta taas olisi "kaikki esineet" roolipelissä. Tarvitsetko kaiken mahdollisen? Entä tavoittamattomat esineet? Vastavuoroisesti saatavat esineet? Jos otamme kaikki esineet, miksei kaikkia taitoja? Kaikki kentät? Pisin mahdollinen peliaika? Ja niin edelleen. 


Entä lukitut palkinnot ja vaihtoehtoiset pelimuodot?
Jos pelissä on lukittuja hahmoja tai aseita jne., joita kerätään palkintoina, tai pelissä voi avata muita vaihtoehtoisia pelimuotoja, peluu on tässä tapauksessa erillinen luokka. Ennen emme hyväksyneet vaihtoehtoisia pelimuotoja ilman, että peli oli läpäisty aiemmin nopeuspeluun muodossa, mutta nykyään tämä on vain suositus. Älä kuitenkaan unohda, että "uusi peli" -luokka on yleensä suosituin, ja useimmat katsojat ovat kiinnostuneimpia siitä. 

Entä jos pelissä on useampi kuin yksi pelattava hahmo?
Jos hahmoilla on eroavaisuuksia, jotka vaikuttavat peluuseen (eri ominaisuuksia, reittejä, jne.), peluut eri hahmoilla kilpailevat eri luokkina. Jos ero vaikuttaa vain ulkonäköön, peluut ovat samanarvoisia.

Voinko tehdä moninpelinopeuspeluun ystävieni kanssa?
Kyllä, mutta muista että tässä tapauksessa peluun laatu on yhtä hyvä kuin tiimin heikoin lenkki, ja että moninpelipeluut on vaikea koordinoida. Moninpelipeluut ovat eri luokkansa siinä missä yksi- ja moniosaisetkin: Voit käyttää niin monta pelaajaa, kuin on nopeuden kannalta optimaalista, ja nopeampi yksinpeluun aika syrjäyttää peluusi SDA:sta. Tämän vuoksi on järkevää hyödyntää mahdollisimman monta vain moninpelissä hyödynnettävää taktiikkaa kuin on mahdollista. 

Miksi annatte käyttää ohjelmointivirhettä X, mutta ette ohjelmointivirhettä Y?
Pyrimme yleispäteviin sääntöihin, jotka pätevät kaikkiin peleihin laatimatta sääntöjä jokaiselle erikseen. Käytännössä jotkut pelit tarvitsevat omia sääntöjä ja sille ei voi mitään. Esimerkiksi "4 minuutin" -ohjelmavirhettä The Legend of Zelda: A Link to the Past -pelissä ei hyväksytä, koska Radix ei pidä siitä.

Miksi sallitte ohjelmointivirheiden hyväksikäytön, mutta ette huijauskoodeja tai kikkoja kuten vääntyneitä pelikasetteja?
Ohjelmointivirheiden käyttäminen on vain pelin ominaisuuksien hyödyntämistä sallituissa rajoissa. Jos käytät huijauskeinoja tai ulkopuolisia avuja, rikot pelin sääntöjä. Mitä huijaus- ja testauskoodeihin tulee, ne ovat tarkoituksella ohjelmoitu ohittamaan pelin toimintaperiaatteet, joten ne ovat automaattisesti pelin sääntöjen vastaisia.

Miten peluut ajastetaan?
Jos läpäisyaika näkyy pelin lopussa - ja se on tarkka - käytämme sitä ajastukseen. Jos peli esimerkiksi pyöristää tallennusajasta sekunnit pois (kuten Star Ocean 2), se on liian epätarkka. Jotkut peliajastimet eivät huomioi valikoissa ja välianimaatioiden katselussa käytettyä aikaa, joten niidenkin näyttämä aika on liian epätarkka. Joissain peleissä on ajastin, mutta sitä ei näy pelin lopussa; useimmiten pelin omaa ajastinta ei käytetä tässä tapauksessa. Mm. RPG-peleissä näkyy tarkka aika, jota voidaan käyttää ajastukseen: riittää kun katsoo ajan ennen päätöstaistelua ja lisää taistelussa kestäneen ajan lopputulokseen.
Jos peli ei sisällä ajastinta, juoksu ajastetaan käsin. Ajastus aloitetaan, kun pelaaja pääsee ohjaamaan pelihahmoa ensimmäisen kerran. Kun hahmon hallinta menetetään, ajastus lopetetaan. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ajanotto voi jatkua vielä lopputaistelun jälkeenkin. Mahdollista hahmon liikuttelua lopputekstien aikana tai niiden jälkeen ei huomioida. Moniosaisilla juoksuilla ajastus loppuu ensimmäisen laitteesta riippuvan tapahtuman alkaessa, joka yleensä tarkoittaa tallentamiseen. Tallennusta ladattaessa ajastus jatkuu, kun hahmon liikuttaminen on mahdollista. Yli kolmen tunnin juoksuista poistetaan sekunnit, koska eroavaisuudet ajastuksessa voivat olla huomattavia.

Jos peli sallii tallentamisen milloin tahansa, puolen sekunnin rangaistus lisätään jokaista vapaavalintaista tallennuspisteen ulkoista tallennusta kohti. Tämä siksi, ettei peluu sisältäisi ääritilanteessa jopa tuhansia osia. Emme estä peluun ositusta jos peli sisältää tallennuspisteitä, sillä ne ovat jo itsessään eräänlainen rajoite. Puolen sekunnin rangaistus pätee normaaleihin ja pikatallennuksiin, kuitenkaan laskematta valikoissa käytettyä aikaa. Automaattiset tallennukset eivät johda rangaistukseen, sillä pelaaja ei voi välttää niitä. 

Miten nauhoitan peluuni?
PC-peleille tarvitset ohjelman, joka pystyy nauhoittamaan pelin kulkua. DOS-aikakautta uudemmille peleille käytetään yleisimmin nauhoitusohjelmia, esimerkkeinä Fraps, Camtasia ja Camstudio. Valitettavasti vanhoja DOS-pohjaisia pelejä on vaikeaampi nauhoittaa, tällöin tarvitset DVD-tallentimen. 
Konsolipeleillä nauhoitus on paras suorittaa yhdistämällä konsolin ulostulo DVD-nauhoittimeen; web- tai digitaalikameroiden nauhoituksia ei hyväksytä. Käytä XP- tai SP-nopeutta parhaimman laadun saavuttamiseksi. Game Boy ja Game Boy Advance -pelien nauhoittamiseen, käytä Game Boy Player -lisäosaa yhdistääksesi kyseinen pelikone GameCubeen: Aseta ruudun koko normaaliksi ja suodatin tarkaksi, käytä kuvan kehyksenä 20. (tyhjä kehys) äläkä vaihda kuvaa koko ruudun kokoiseksi. Kun olet nauhoittanut peluusi DVD:lle, viimeistele se, jotta tietokoneet pysyvät lukemaan sitä. 

Sinulla on monta vaihtoehtoa lähettää peluusi meille. Yksinkertaisin keino on lähettää viimeistellyt levyt Natelle. Vaihtoehtoisesti voit kopioida levyjen .VOB-tiedostot tietokoneelle ja luoda niistä torrentin, joka tulee lähettää Natelle. Kun otat yhteyttä Mikeen, hän kertoo sinulle kuinka lähettää peluu Natelle.

Voit myös halutessasi koodata peluunvideon itse. Lue asiasta tarkemmin ]Tietopankista[, mikäli ajatus houkuttaa. Valmistaudu lähettämään noin minuutin mittainen testipätkä Tech Support -keskustelualueelle ennen kuin koodaat koko peluun. Peluuta ei hyväksytä jos siinä ei ole ääniä, ne ovat liian kovalla tai säröileviä, tai olet itse lisännyt peluuseen musiikkia. 

Voinko keskeyttää pelaamisen aikana? Entä jos puhelin soi tai minulle tulee vessahätä?
Jos keskeytystoiminto hyödyttää peluussa (esimerkiksi Mega Manin pomotaistelujen nopeuttamiseksi), on suositeltavaa tehdä niin. Älä kuitenkaan yritä manipuloida aikaa keskeyttämällä. Vaihdamme tässä tapauksessa manuaaliajastukseen, joten pidentäisit vain omaa kokonaisaikaasi. Tarpeetonta pysäyttelyä ei oteta pois kokonaisajasta, ja peluusi todennäköisesti hylätään huonon pelilaadun takia. Ennen peluun aloittamista on parasta käydä vessassa, sammuttaa kännykkä ja eliminoida kaikki muut mahdolliset häiriötekijät, mikäli tunnet sen tarpeelliseksi.

Käytän DVD-tallenninta ja yksiosainen juoksuni näyttäisi kestävän yli kaksi tuntia. Voinko vaihtaa levyä?
Kyllä, itse asiassa sinun täytyy pitää tauko ja vaihtaa levyä jo videon laadun säilyttämiseksi. Kunhan vain kerrot milloin levyn vaihto tapahtuu, siihen kulunut aika poistetaan kokonaisajasta, joten älä suotta hosu levyjä vaihtaessasi. Monet juoksijat pysähtyvät kohtaan, johon on vaikea päästä toistamiseen osoittaakseen, että he eivät olisi voineet käyttää levyn vaihtoa peluun osioimiseksi, mutta tämä ei ole pakollista.

JES! Nauhoitin hyvän peluun, miten lähetän sen?
Lue [lähettämissivu] ja ota yhteys Mikeen. 

Mikä on sopiva muoto kommenteilleni?
Lähetä kommenttisi normaalina tekstinä. Jos haluat enemmän sanavaltaa siihen, miltä kommenttisi näyttävät tai haluat säästää SDA:n tiimiä työltä, voit käyttää tyypillisiä HTML-tageja, mutta et tekstiin sijoitettavia kuvia (in-line images). Voit vapaasti käyttää SDA:n CSS-tiedostoa (laita se samaan kansioon kuin HTML-koodi) ja katsoa jo julkaistuja peluita saadaksesi luonnoksen siitä, miltä kommenttisi tulevat näyttämään. 

Uusi peluu julkaistiin eri luokkaan ja se näytti paljon paremmalta kuin omani, voisitteko poistaa peluuni?
Totta kai! On täysin sinun päätettävissäsi, haluatko pitää peluutasi SDA:ssa vai et. Pyydä Enhasaa poistamaan peluusi, jos siltä tuntuu.



Palaa [peliluetteloon], [uutisiin] tai [etusivulle].

SUBMIT:

Oletko harkinnut tekeväsi nopeuspeluita SDA:lle? Saatamme hyvinkin olla kiinnostuneita! On suositeltavaa, että kerrot pelistä, jonka aiot nopeuspelata [keskustelualueella] ennen kuin aloitat peluun tekemisen. Rekisteröinti ei ole pakollista, mutta siihen rohkaistaan, mikäli luulet kirjoittavasi keskustelualueelle säännöllisesti. Lue [säännöt] ja [usein kysytyt kysymykset] ennen kuin aloitat, jotta peluutasi ei hylätä jonkun muotoseikan takia, jonka olisit voinut vaivattomasti huomioida peluuta tehdessä.

Kaikkien tarkistettavaksi jätettyjen peluiden mukana on oltava: kommentit nopeuspeluusta, päivämäärä, jolloin sait peluun valmiiksi, peluun luokka (yksiosainen vai osioissa, keräten kaiken, mahdollisimman vähän vai yksinkertaisesti läpäistä peli mahdollisimman nopeasti, vaikeustaso, jolla pelaat, jne.), millä laitteella peluu on pelattu (PC, NES, jne.), oikea nimesi sekä tapa saada sinuun yhteys. Voit sisällyttää tähän myös kutsumanimesi ja sähköpostiosoitteesi, jos siltä tuntuu. Kommentteja ei tarvitse tehdä yksittäistasopeluille.

Jos tekemäsi nopeuspeluu on tehty osissa, kerro, mistä kohtaa osiosi suunnilleen alkavat, ja missä ne suunnilleen loppuvat levyn alusta laskettuna videon ajan, ei kappaleiden, mukaan. Jos pelaamaasi peliä ei löydy sivustoltamme, sinun täytyy nauhoittaa pelin alkukuva (title screen), jotta saamme siitä kuvan kyseisen pelin sivulle.

Älä lähetä meille itse peluuta ennen kuin olet saanut siihen luvan. Kun annat SDA:lle peluun tarkistettavaksi, hyväksyt, että se lisätään SDA:een sekä [www.archive.orgin] [nopeuspeluukokoelmaan] oikealla nimelläsi varustettuna. Jos lähetät peluusi Natelle postina, voit pyytää sen myös takaisin postimaksua vastaan. Olet toki edelleen peluun omistaja ja tekijä, joten voit tehdä peluullesi mitä vain haluatkin, vaikka antaisitkin peluun kokoelmaamme.
Onnea peluillesi, ja pidä hauskaa!

Näin saat yhteyden Mikeen:

Huomioi, että Mike ei puhu suomea! Tämän vuoksi sinun täytyy ottaa häneen yhteyttä englanniksi tai saada viesti perille välikäsien kautta, jolloin voit puhua suomea ja asiasi välitetään perille. On kuitenkin suositeltavaa, että otat häneen suoraan yhteyttä englanniksi, mikäli se vain on mahdollista. Tällöin keskustelu sujuu kaikkein nopeimmin.

Jahka olet saanut peluusi valmiiksi, sinun täytyy ottaa yhteys Mikeen tavalla tai toisella. Hän on yleensä tavoitettavissa keskusteluohjelmien avulla, mutta toisaalta ne ovat auki yötä päivää, joten hän ei välttämättä vastaa sinulle heti. Tästä ei kannata suotta häkeltyä. Älä ota häneen suoraan yhteyttä puhuaksesi asioista, joista voisi puhua aivan yhtä hyvin keskustelualueella, kuten vaikkapa mitä pelejä sinun kannattaisi nopeuspelata tai onko hän pelannut peliä, josta olet tekemässä nopeuspeluuta, jne.

Miken ICQ-numero on #496300018, AIM-nimi on mikwuyma ja MSN-nimi on mikw_uyma AT hotmail DOT com. Hän on myös IRCissä lähes kaiken päivää. Huone on #sda irc.freenode.net -palvelimella. Sähköpostiosoite on mikwuyma AT speeddemosarchive DOT com. Älä lähetä liitetiedostoja ennen kuin olet saanut siihen luvan. Mike vastaa sähköposteihin yleensä päivän tai parin sisällä, mutta mikäli näin ei käy, hän ei ole välttämättä huomannut sitä. Tästä ei kannata huolestua, vaan yksinkertaisesti vain lähettää uusi sähköposti.

Kun yrität ottaa yhteyttä Mikeen, kerro peluustasi yksityiskohtaisesti. Sanomalla "hei" tai "tein nopeuspeluun!" et erityisemmin edistä asiaasi. Muista myös kohteliaisuus. On ymmärrettävää, että olet innoissasi ensimmäisestä nopeuspeluustasi, mutta ilkeily tai ylimielisyys vain pahentavat mielen. Mike vastaa mielellään kysymyksiisi, kunhan olet kohtelias. Mikäli Mike ei vastaa, hän ei todennäköisesti ole sillä hetkellä paikalla. Koeta parin tunnin päästä uudestaan.

Palaa [peliluetteloon], [uutisiin] tai [etusivulle].
Yeah, I said it.
Koskenkorva is very good.
Pääsin eroon viimeisistäkin "juoksuista" UKK-tekstissä. Korjasin myös muutaman virheen/epäsuhdan ja laitoin koodin paikalleen. Lähettänen käännökset eteenpäin päivän parin sisällä.
It's a BIG HEAD!
Kuulin että täällä tarvittaisiin suomalaista käyttäjää. Mitä pitäisi vielä suomentaa?
Unohdin mainita, mutta olen jo viimeistellyt varsinaiset pääsivut (säännöt, UKK & lähetys) ja lähettänyt ne sivun ylläpitäjille pari viikkoa sitten. En tiedä miksi niitä ei ole vielä pistetty sivustolle, mutta toisaalta nämä asiat vievät oman aikansa, joten en ole sinänsä huolestunut käännösten kohtalosta.

Näiden lisäksi käännöksille ei oikeastaan ole varsinaista tarvetta, ellet sitten ole kiinnostunut esim. pitämään käännösblogia uutisista (jossa ei tarvitse kääntää juuri muuta kuin olennainen, eli esim. pelaaja x pelasi pelin y ajassa x:xx:xx) tai välikätenä toimimisesta silloin, kun joku englantia osaamaton haluaa ottaa yhteyttä. Voin myös laittaa sivujen käännökset tänne, jos haluat tarkistaa tekstiä mahdollisten ajatusvirheiden varalta.
It's a BIG HEAD!
Epäilemättä voisin olla kiinnostunut tästäkin "työstä".
Ilmeisesti Enhasa ei koskaan saanut alkuperäistä viestiäni, jonka takia käännöksen saaminen sivulle viivästyi. Joka tapauksessa käännös on nyt sivustolla.

Jos huomaat virheitä, voit ilmoittaa siitä käännösketjussa tai tietysti tässä viestiketjussa, mikäli englanti ei suju tai haluat jostakin muusta syystä kirjoittaa suomeksi. Jälkimmäisen ongelmana tietysti on, että viesti täytyy viedä eteenpäin, mutta kyllä siihen aina joku innokas löytyy.
Master-88
Quote:
Sinulla on monta vaihtoehtoa lähettää peluusi meille. Yksinkertaisin keino on lähettää viimeistellyt levyt Natelle. Vaihtoehtoisesti voit kopioida levyjen .VOB-tiedostot tietokoneelle ja luoda niistä torrentin, joka tulee lähettää Natelle. Kun otat yhteyttä Mikeen, hän kertoo sinulle kuinka lähettää peluu Natelle.


Hmm käykö tarkastukseen että pistää youtubeen ensin?
Pitääkö tässä olla joku levy jolla lähettää? Mike ei tosin vielä ole vastannut privaan en tiedä haluaako hän nähdä tämän juoksun. se on aika lähellä samaa tasoa tuon US-version juoksun kanssa, tosin PAL-versiohan on eri kategoriassa ja on tunnetusti hitaampi.

Saa nähdä kelputtaako tätä juoksua, mutta voihan aina yrittää.
Edit history:
65: 2008-12-16 07:15:56 am
Quote from MASTER-88:
Hmm käykö tarkastukseen että pistää youtubeen ensin?
Pitääkö tässä olla joku levy jolla lähettää? Mike ei tosin vielä ole vastannut privaan en tiedä haluaako hän nähdä tämän juoksun. se on aika lähellä samaa tasoa tuon US-version juoksun kanssa, tosin PAL-versiohan on eri kategoriassa ja on tunnetusti hitaampi.


Peluu tarkastastetaan alkuperäisestä videosta koodatusta videosta. YouTube ei kelpaa. Joko voit koodata videot itse tai sitten lähettää tiedostot Natelle (ensin pitää ahdistella Mikeä, että saa toimintaohjeet, kuinka homma hoituu). Nate sitten tekee kaiken siitä eteenpäin. En tiedä miten homma etenee jos koodaat itse, mutta testipätkä kannattaa pistää tuonne tech support -keskustelualueelle.

Suosittelen, että lähetät videotiedostot torrentilla (mikäli et käytä mitään 56kb modeemia niin se tulee helpommaksi, nopeammaksi & halvemmaksi kuin lähettää tiedostot DVD:llä), mikäli käytit DVD-nauhoitinta niin kopioi vain .vob-tiedostot tietokoneelle ja teet torrentin. Ilmoitat vaan Mikelle, että haluat lähettää torrentilla, niin hän kertoo sitten tarkemmin.

Jos nauhoitit videonauhurilla, niin peluu pitäisi saada sähköiseen muotoon, esim. nauhoittamalla DVD:lle.

Ottamatta sen enempää kantaa peluusi tasoon tai nopeuteen (en ole nähnyt sitä vielä), nykyinen Super C (eli USA-versio Probotector II:sta) on hiukan yli 17 minuuttia kun sen kääntää PAL-nopeuteen ((6/5)*14 ja risat), jolloin peluusi olisi minuutin tai pari hitaampi. Frezy_Man arvelee versioiden olevan suht samanlaisia nopeutta (ja grafiikkaa) lukuun ottamatta, toisin kuin esim. Super Mario Bros. 3.  Mikäli tiedät, että peleissä on joitakin muita oleellisia eroavaisuuksia, saattaa se muuttaa asiaa.
Master-88
Kiitos vastauksesta. Nyt kun se Mike vielä viitsisi vastata siihen viestiin.

Hmm.
Veikkaan kyllä että pelissä on jotain pieniä erovaisuuksia. Kuten tason 6:sen sininen käytävä. En näe sitä mitään mahdollisuutta mennä pysähtymättä PAL versiolla.

Joo mäkin uskon että alle 18 minuttia on mahdollinen, mutta kaikki alle 17.30 tuntuu jotenkin täysin mahdottomalta, vaikka pelaisi pysähtymättä ja virheittä. Sen verran hyvin tuon vedin kuitenkin läpi

Mutta minusta tämä minun juoksu on aika lähellä stanardia. Ei sitä oikein enää voi repiä kauheasti paremmaksi. Tällä saitilla sentään on ollut joitain speedruneja joissa laatu eroakin on hieman ollut EU ja US version välillä. Joten en näkisi kauheasti estettä miksei tätä voisi postata.
Master-88
Jokohan kohta alkaa olemaan tuo minun Probotector 2 juoksu stanardia SDA:han.?

Pitää tuossa uudenvuoden jälkeen kokeilla lähettää privaa Mikelle taas. 17.36 on jo aikamoinen parannus. Se on nyt tasan 3.30 hitaampi kuin WR USA versiolla.

Näyttää kuitenkin että tein joitain virheitä enemmän kuin Jim. Toivottavasti se ei ole niin tarkkaa sitten. Hitto kuukauden jo työstänyt tätä pelanut lähes päivittäin, vesirakkula tuli sormeen jo pari viikkoa sitten Grin

Katsoin että olin tehnyt 18 speedrunia maaliin tästä pelistä. Kuinka moni sitten oli kussut tasolle 6,7 ja 8 niin en edes jaksa muistaa tai laskea niitä.

On se ironista että kuinka speedrunissa aina löytyy paranettavaa vaikka tuntuu pelaavan kuinka hyvin. On tuola vieläkin. Näyttää että täydellinen veto voisi olla 17.20 mutta katsotaan että tarviiko minun lähestyä sitä vielä. Mutta palaillaan asiaan uudenvuoden jälkeen. Wink
Kieltämättä näyttää aina vain paremmalta. Muista, että Mike (muiden muassa) on siellä Magfestillä SDA miitissä, joten vastausta et tule tn. saamaan ainakaan ennen kahdeksatta. On siis hyvin aikaa vetää muutama veto ennen kuin Mike vastaa!

Kuukausi ei ole erityisen pitkä aika sinänsä, tosin sekin riippuu paljolti pelaajasta. Itselläni kesti esim. GB Mega Man II:n tapauksessa useampi kuukausi ennen kuin saavutin tuloksia (peluu on noin 20 min. pitkä, noin referenssinä), joiden esittämistä ei tarvinnut erityisemmin hävetä. Toisaalta sitten on niitä LigerOfFortunen kaltaisia veikkoja, jotka rykäisevät peluun viikossa.

Heh, tässähän voisi luoda vaikka uuden ketjun nimellä "itkua & porua", jonne voisi sitten tällaisia asioita postailla. Vaikka täällä keskustelu ei sinänsä ole suuri ongelma, on se silti hieman asian vierestä ja muutenkin keskustelualue kaipaa pientä piristystä, joten sille ei sinänsä ole myöskään mitään estettä. Allekirjoittaneella ainakin asiaa riittäisi. Wink
Master-88
Juu no kyllä mulle kuukausi on ollut aika pitkä aika pelata samaa peliä. About lähes joka päivä vetelin jonkin juoksun tai muutaman tunnin yrityksiä.

Veikkaan että tämä vuosi 2009 on itsellä kiireisempi kuin pari viime vuotta. Ei välttämättä ihan samaan malliin ehdi pelaamaan ja joo kyllä peliäkin kohta innostaa jo vaihdella kun on tullut jonkin verran vedeltyä tätä. Tosin onhan tämä ollut aika kiva peli sillei speedrunia, vaikka kerrasta poikki virheet ärsyttävät.

Voisi tietenkin yrittää postata tätä koska minusta se alkaa olemaan aika kelpo juoksu. En missään vaiheessa voi sanoa että tämä on parempi tai edes yhtä hyvä kuin Jim Hansonin juoksu, mutta ainakin se on lähellä jo sitä stanardia minusta.

Juu kyllä tässä voisi tietenkin jonkin sortin speedruneja yritellä vielä muutaman päivän ajan. Mutta tasoa 3 ja 6:sta lukuunottamatta muut tasot olivat miltei täydellisiä minun stanardille.

Mutta joo jos Jimin 14.26 on ottanut hylkäyksen niin voi tämäkin sen saman tuomion saada. Tuo meinaa vaikuttaa että SDA ei huoli ihan mitä tahansa juoksua kun on kyse Contra sarjan peleistä. Wink
Master-88
Mitenköhän kauan sillä Mikellä menee laittaa se minun juoksu tuone verification topikkiin?
Lähtin sille kommentin eilen sähköposti liitteellä.

Hitto soikoon kun jännittää nuo ankarat tuomarit. Mä veikkaan vahvasti että mun juoksu on laadussaan noin 10 sekuntia hitaampi kuin Jimin, joka sinänsä on hylkäämis peruste, jos tuomari kolmikko on tarpeeksi ankara. Mutta ero on kuitenkin hyvin pieni, miltei yhtä hyviä vetoja molemmat. Ja PAL-kategoriaahan ei ole tehty vielä.

Ketkä tuota hommaa muuten tuomaroi? Onko raati tämän saitin käyttäjiä jotka tuomaroivat tätä? Ketä kuuluu Super-C:n raatiin?
Näyttäisi Super-C ilmestyneen jo listalle.

Jos en ole väärin ymmärtänyt niin jokaista runia varten valitaan/ilmoittautuu tuomarit erikseen, eikä heidän nimistään sitten ole tietoa. Ajattelin että jos joku tuttu peli ilmestyisi listaan niin voisi ilmoittautua sitä tuomaroimaan ihan vaikka että saa vähän tuntumaa siihen, miten homma toimii. Oma Hitman runi ei kuitenkaan valmistu ihan lähiaikoina.

Onnea vaan Super-C:n kanssa, itse en siitä mitään tiedä niin en voi pahemmin ottaa kantaa.
Kas, unohdinkin tämän keskustelun kokonaan.

Kotti osui varsin nappiin; käyttäjät tarjoutuvat tuomaroimaan Miken puolesta, ja Mike valitsee sitten heistä mielensä mukaan. Tuomaroivien henkilöiden tulisi olla ollut SDA:ssa jo jonkun aikaa ja tuntea peli jokseenkin hyvin (pelannut pelin ainakin kerran läpi hiljattain eli n. vuoden sisällä), noin pähkinänkuoressa. Tarkastajia ei nimetä julkisesti (ainakaan prosessin aikana, jälkeenpäin voi tulla esiin piilosta, jos huvittaa), jotta peluun tehnyt henkilö ei voisi mahdollisesti vaikuttaa heidän ajatuksenjuoksuun.

Mike tarkastaa usein peluita myös itse ja uskon, että asian laita on näin tässäkin tapauksessa. Muista ei sitten tietenkään ole mitään tietoa, mutta peluun poistuttua tarkistuskeskusteluketjusta tarkastajia on saatu 2-6.